Bendt Bendtsen i oliepølen

Bendt Bendtsen (K) må som tidligere minister have en dårlig smag i munden over at have kostet statskassen ca. 124 mia. kr. Det skete ved at lave en aftale uden udbudsrunde på normale markedsvilkår og uden inddragelse af uvildige eksperter, samt på baggrund af en ufyldestgørende rentabilitetsanalyse førende til en misvisende afkastningsgrad. Det gør en minister der hellere vil være på om end meget god fod med de private olieselskaber, end at tænke på den danske statskasse. Bendt Bendtsen har tidligere fremturet med at antyde, at disse selskaber måske ikke ville have igangsat olieboringer, hvis de var blevet præsenteret for et højere skattekrav. Pjat, selvfølgelig var der blevet boret efter den danske olie. De potentielle gevinster var jo uanset hvad milliarder af kroner.

Bendt Bendtsen har stået bag et generationstyveri af danske ressourcer. Olien i Nordsøen var og er danskernes i fællesskab, men VK-regeringen støtte af DF, RV og Kristendemokraterne valgte at beskatte olieaktiviteter på dansk område lempeligere end lande, vi normalt sammenligner os med. De tabte penge kunne Danmark have brugt til velfærd eller til investeringer i vedvarende grøn energi, men de gik til de multinationale olieselskaber.

(Bragt i Information den 28. juni 2013)