Bekymrende radikalt kultursyn

I forlængelse af Lokalavisens artikel om det Radikale Venstres forslag om at betale for at få komponeret en ‘Frederiksberg-melodi’, må vi i SF nu udtrykke vores modstand mod forslaget fra Kultur- og Fritidsudvalgsformand Morten Jung.

I SF finder vi det bekymrende, at en formand for kulturområdet gør sig til talsmand for et så monotont kultursyn som det vil være at kåre en enkelt melodi, som efterfølgende skal spilles til ingen orker at høre på den længere. Det er jo primært i totalitære stater, at man oplever noget lignende.

Vi kan slet ikke følge ideen i dette populistiske radikale forslag. Det ligger således langt fra SF’s arbejde for Frederiksberg som en kommune med et mangfoldigt kultursyn og altså i denne forbindelse specifikt musiklivet.

Ydermere mener vi i SF, at forslaget er i direkte modstrid med den af kommunalbestyrelsen vedtagne Frederiksbergstrategi, om bl.a. at arbejde for kulturel mangfoldighed og finder det uforståeligt, hvis de to andre borgerlige partier på rådhuset bakker op om forslaget. I givet fald konstateres det dog nøgternt, at det så må stå klart for borgerne, hvilke partier der i det mindste ikke mener, at borgernes penge og forvaltningens tid skal spildes på den slags indslag.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 28. februar 2013, m. Carsten Nørballe)