Kom ind i debatten, Lykke Friis

Det er dejligt, at ligestillingsminister Lykke Friis langt om længe opfordrer mænd til at komme ind i kampen om ligestilling og ligeværd.

For vi andre har været der længe – mænd og kvinder side om side. Kvindebevægelsen allierede sig allerede i 2008 med mænd i netværket 8. marts-initiativet for i fællesskab at presse på for en mere ligeværdig prostitutionspolitik:

I Dansk Kvindesamfunds Tag Stilling Mand-kampagne fra 2008 deltog kun mænd. Mere end 120 mænd støttede kravet om en lov, der forbyder mennesker at købe sex. Direktører, sportsfolk, kunstnere, håndværkere, studerende, fagforeningsfolk, politikere m.m. sagde på denne banebrydende måde fra i offentligheden over for andre mænds sexkøb.

Den ene af 8. marts-initiativets talspersoner er en mand. Og netværkets arbejde har givet mænd en platform, hvorfra de kan udtrykke deres utilfredshed med andre mænds sexkøb, samfundets forældede syn på mænds seksualitet og sexkøb som en nødvendig rettighed for mænd.

Mænd går hvert eneste år i 8. marts-demonstration sammen med kvindebevægelsen for at stille krav om en ny dansk prostitutionspolitik.

Mænds roller og ansvar i forbindelse med prostitutionsspørgsmålet sættes til særskilt debat blandt mænd på 8. marts-initiativets internationale prostitutionskonference ‘Grosse Freiheit?’ i København til maj. Fordi de fleste sexkøbere er mænd. Og fordi de fleste mænd ikke køber sex. 

Tingsliggørelsen af mennesker i prostitution rammer både mænd og kvinder. Men det ulige magtforhold og fornedrelsen af den prostituerede rammer først og fremmest kvinder. Derfor er prostitutionsspørgsmålet et ligestillingsspørgsmål.

8. marts-initiativets arbejde har ført til en hed prostitutionsdebat gennem de sidste 3 år. En af de få, der ikke deltager i debatten, er ligestillingsministeren, der glimrer ved sin tavshed, selv om vi kan stille med et helt hold af mandepanelister, hun kan diskutere med.

(Af: Balder Mørk Andersen og Hanne Helth og, talspersoner for 8. marts-initiativet. Bragt i Politiken d. 5. marts 2011)

3 tanker om “Kom ind i debatten, Lykke Friis”

 1. Hej Balder

  Hvad er din holdning til de nye tal der er kommet frem fra Socialministeriet og ved du hvad baggrunden har været for Redens dårlige tal.

  Er det det samme der er sket som skete i DUF bevægelserne

  Vh og fint du vil tage debatten

 2. Hej Thomas
  For ikke at svare på noget forkert, kunne jeg vel ikke bede dig om at være lidt mere præcis ift. dine spørgsmål.

  Jeg tror dig at du med sikkerhed får et bedre svar ved at henvende dig direkte til Reden selv.

  Vh. Balder

Der er lukket for kommentarer.