Prostitutionslobbyens vildfarelser

Et liv i prostitution er potentielt dybt skadeligt for både krop og psyke. Og vold, voldtægt og udnyttelse er en central del af prostitutionsmiljøet. Desværre ønsker SIO – Sexarbejdernes Interesseorganisation v. talskvinde Susanne Møller ikke, at det går op for befolkningen. Derfor holder hun sit rettighedsskjold foran sig, mens hun spreder usandheder som ” Mafiabosserne finder man ikke, af den gode grund at de ikke findes”. 

Den tidligere HA-rocker Kasper Vetters beretninger i medierne taler hendes postulater midt imod. Hells Angels styrer med grusom hånd det danske bordelmiljø. Og andre mafialignende organisationer tager resten. Derfor er det barokt, når Susanne Møller i Politiken d. 30. juni fremturer i et forsøg på at give politiet et medansvar for vold og kriminalitet i prostitutionsmiljøet. Og endnu mere barokt, at hun vil legalisere alfonser og bagmænd.

Denne frontkæmper fra prostitutionslobbyen illustrerer dermed endnu engang, at SIO’s egentlige sigte er at drive gæk med offentligheden for at fjerne fokus fra det, sagen reelt drejer sig om: 100.000 vanesexkøbende danske mænds udnyttelse af prostituerede, og en underverden af alfonser og bagmænd, der tjener tykt på, at andre mennesker gradvist nedbrydes i prostitution. For det er sexkøbernes penge, der ender i de kriminelles lommer.

SIO er og bliver ikke mere end en politisk lobbyorganisation for højst 1 % af de prostituerede i Danmark. Og de interesser, organisationen reelt driver frem, er interessant nok lige præcis dem, som alfonser, bagmænd og menneskehandlere vil tjene mest på. Et legaliseret prostitutionsmarked betyder naturligvis mere prostitution. Holland, Tyskland, New Zealand og Australien er flotte beviser på dette. Derfor må der sidde adskillige kriminelle og klappe i deres hænder, når SIO gang på gang kræver lovgivning, der vil få guldet til at fosse ned i deres lommer i endnu større mængder.

Men hvad med de fremtidigt prostituerede, der senere skal kæmpe med arrene efter at have ligget på sexsamlebåndet for at blive penetreret af mænd på stribe og aflevere det meste af fortjenesten til rockerne? I SIO kerer man sig ikke om den slags. I stedet arbejder man videre på at lægge forholdene for den kriminelle prostitutionsmafia til rette, så deres millionindustri i Danmark kan vokse sig endnu større til stor skade for både nuværende og kommende mænd og kvinder i prostitution. 

(Politiken d. 5. juli, som talsperson for 8. marts-initiativet)