Svindel: Phishing-mail i Danske Banks navn (“Opret din kode til Verified by Visa eller MasterCard SecureCode”)

Advarslerne om nedenstående svindlermail har allerede været i medierne, men jeg mener kun at det vil gavne hvis flere gør andre opmærksomme på sagen:

Sikker nethandel

Nu er det nemmere at handle i forretninger, der er tilmeldt MasterCard SecureCode og Verified by Visa. Verified by Visa og MasterCard SecureCode er indført som sikkerhedsstandard af de to internationale kortorganisationer i fællesskab. Det betyder, at betalingen sker på samme måde, uanset om du bruger dit Visa kort eller MasterCard.

Øget sikkerhed i flere og flere forretninger Antallet af internetforretninger, der har indført den nye sikkerhedsstandard, stiger hele tiden verden over. Handler du tit i udenlandske internetforretninger, vil du jævnligt blive bedt om at anvende én af disse to sikre betalingsformer.

Opret din kode nu – eller næste gang du handler Før du kan handle i internetforretninger, der benytter Verified by Visa og SecureCode, skal du enten oprette din kode her , eller næste gang du handler i en internetforretning, som anvender sikkerhedsstandarden.

Download og færdiggøre “Opret din kode til Verified by Visa eller MasterCard® SecureCode” formular (.HTM).

 Det er snyd og bedrag, og bunder blot i et ønske om at tømme din konto for penge. Så slet mailen og foretag ellers ikke noget. Læs her på Finansrådets hjemmeside hvad der ellers anbefales:
Pas på phishing-mail i Danske Bank eller PBS’ navn

Se evt. denne pædagoiske YouTube-video om phishing:
YouTube-video om begrebet “Phishing”