Manipulation på sexarbejde.dk

Et nyt initiativ fra kræfter i prostitutionslobbyen har set dagens lys: sexarbejde.dk – Jeg er meget uenig i lobbyens tilgang til prostitution, som jeg mener lukker øjnene over for den skade som et liv i prostitution giver mange kvinder (og mænd). Når det er sagt, glæder jeg mig, når der sættes talspersons-ansigter på debatten. Så ved man hvem man har med at gøre, og så kan argumenterne tale. I 8. marts-initiativet ønsker vi nemlig en lødig debat.

Min opmærksomhed er i den forbindelse blevet henledt på de spm. som de prostituerede er blevet stillet af initiativtagerne. To af disse er decideret manipulatoriske. Der spørges:

 • 6. Nogle politikere og feminister siger jævnligt, at “Ingen sexarbejder har taget et frit valg”. Hvad synes du om det, og føler du dig selv tvunget til dit arbejde?

Mit spørgsmål til talspersonerne er da: Hvem har sagt det, hvor og hvornår?

 • 8. Hvad synes du om at kvindegrupper og politiske kræfter ønsker at kriminalisere sexarbejde og/eller kunderne?

Mit spørgsmål til talspersonerne er da: Hvilke kvindegrupper, og politiske kræfter har ønsket at kriminalisere selve prostitutionen, altså salget?

At der derudover ikke stilles spørgsmålet: Hvilke negative sider af prostitution kan du nævne? – det er vel at forvente.

Vh. Balder Mørk Andersen, talsperson for 8. marts-initiativet

0 tanker om “Manipulation på sexarbejde.dk”

 1. Balder

  Den såkaldte “prostitutionslobby” består faktisk også af prostituerede. Ingen andre end seksualpolitisk forum og “Gadejuristen” har været interesseret i at give os mulighed for at tale.

  Som du udemærket ved, er vi en stigmatiseret gruppe, stemplet som viljesløse ofre af div. smædekampanger, som har været med til at cementere det syn på os. Den eneste måde at undgå stemplingen som afviger på, har været at holde lav profil og holde os anonyme. Men vi har meget på hjertet, vi har meget vi gerne vil fortælle om vores eget liv … ingen har bare hidtil givet os mulighed for at tale…. og slet ikke organisationerne bag “tagstillingmand” projektet

  Men det er sket nu og 46 kvinder fortæller nu dig, at du tager grusomt fejl når du antager at vi er tvunget ind i faget af den ene eller anden grund. At vi er glade for vores fag, at vi føler os stærke og selvstændige i vores fag.

  Vil du vide hvem der siger at ingen sexarbejdere har taget et frit valg?

  Ved en hurtig google-søgning fandt jeg tre, der har sagt, at prostitution aldrig er et frit valg. Mest prominent er Reden, se “Myte 2” her:
  http://www.kvindehandel.dk/965590politik.pdf

  Du har ret i, at det er relativt sjælendt, at kvindegrupper eller politiske kræfter ønsker en kriminalisering på salgssiden. Men det forekommer dog:
  http://thehumanstain.smartlog.dk/kristendemokraterne-om-prostitution-post119519

  Og du ved sikkert også, at en kriminalisering af vores kunder, blot vil gøre os til medskyldige … vi ønsker stadigvæk kunder uanset hvad du og andre ville ønske at vi ønskede … og vi vil derfor blive tvunget til at opfordre til kriminalitet.

  I det sidste spørgsmål kan sexarbejderne frit fortælle hvad de mener om deres arbejde og debatten, godt og skidt.

  Hvis du har flere spørgsmål (og ønsker svar fra os), er du naturligvis velkommen til at benytte kontaktadresserne på sexarbejde.dk

 2. Til ‘Sus’ (‘Luder’)

  Jeg valgte i indlægget at glæde mig over at der nu var offentlige navne, som ville stå ved de udsagn som kom fra sexarbejder.dk. Det gjorde jeg så uden grund. For som det første får jeg så et anonymt uforpligtende svar, som ikke fortæller at det er fra en forpligtet talsperson fra sexarbejde.dk.

  Når nu der er personer som Vivi Hollænder og Nana Gotfredsen, som står frem – så anbefaler jeg og forventer også, at det vil være dem der med navn svarer på den slags fra nu af.

  Dette skal ikke forstås som, at jeg vil presse dig ‘Sus’ til at smide anonymiteten, men som om at jeg mener at den gentagne anonymitet på nettet forhindrer en lødig og forpligtende debat, hvor man som person står til ansvar for det man skriver.

  Det var så lidt om formen. Om indholdet i svaret her kun kort:
  Denne form for “forsøgsvis dokumentation med tilbagevirkende kraft” taler sit tydelige sprog. Der er ikke ordentligt belæg for at stille de spm. til de prostiturede som det er blevet gjort. Det er i bedste fald en holdningsmæssig farvning af debatten, ud fra et ønske om at presse svarene i en bestemt retning. Mens det i værste fald, stadig, er ren manipulation.

  At spm. om ‘negative sider’ ikke er stillet fortæller, at redaktionen ikke har fundet dette væsentligt, hvilket også fortæller noget om sexarbejde.dk.

  Vh. Balder, talsperson for 8. marts-initiativet

 3. Kære Balder … jeg er lige så lidt anonym som dig. Det eneste du ikke ved om mig, er mit borgelige navn og mit udseende. Jeg har skrevet på min blog i 1½ år … jeg kan finde de første 50 personer som vil stå indefor at jeg er den jeg siger jeg er….. og jeg er talsperson for sexarbejde.dk

  Du bruger min anonymitet, som du udemærket ved, at jeg er nødt til at beholde, til at afvise alt hvad jeg har at sige. Du bruger den som grund til ikke at lytte til sexarbejdere, for som du ved, er der ikke mange andre af mine kollegaer der kan stå frem.

  Nå, men nu snakkede du så med ikke-anonyme Lilje her til aften på TV. Hun sagde nøjagtig det jeg ville have sagt ….. og stort set også det de 46 andre kvinder på sitet sexarbejde.dk siger.

  Kan du snart finde på flere grunde ikke at lytte til os?

 4. @Balder

  Det glæder mig, at du har læst sexarbejde.dk. For det er dér du finder grunden til, at du og SF snart bliver nødt til at stoppe jeres hetz mod sexarbejderne.
  Du kan nemlig læse, at der nu er dannet en brancheorganisation (SIO), som kræver faglige rettigheder. Sexarbejderne vil have ret til at danne en fagforening.
  Det krav har været fremsat før af enkeltpersoner. Men nu organiserer sexarbejderne sig og de vil kæmpe for faglige rettigheder.
  Det samme sker i mange andre lande, hvor socialistiske partier, fagbevægelse og queer-bevægelse går sammen for at hjælpe de prostituerede med at organisere sig.
  En faggruppe der kræver faglige rettigheder – det kan SF ikke sidde overhørig eller afvise, hvis I fortsat vil kalde jer et socialistisk parti.
  Den alliance du er med i omkring 8. marts er reaktionær. Kriminalisering af kunderne vil gøre det endnu sværere for sexarbejderne at opnå retten til at danne en fagforening. Derfor er dit samarbejde med de kristne og middelklassens karriere-kvinder en skamplet på arbejderbevægelsens historie i Danmark.
  Men det gode er, at du allerede nu er opmærksom på problemet, så du i tide kan nå at trække dig og dermed redde dit eftermægle i socialismens historiebog.

  mvh. Bo Jensen
  Butik Go’aften

 5. Til ‘Sus’ – jeg står ved det jeg svarede første gang. Her brugte jeg tydeligvis ikke spørgsmålet om anonymitet “til at afvise alt hvad [du] har at sige”.

  Jeg mener ikke at en minoritet af ‘stærke prostituerede’ skal sætte præmisserne for prostitution i DK, hvor der er godt 6000 (primært) kvinder. Jeg vil som sexarbejde.dk gør det, ikke lukke øjnene for, at langt de fleste kvinder der går ind i prostitution gør det pga. social nød, og at deres udsatte position udnyttes af mænd der er ligeglade med den skade de begår.

  Jeg efterlyser en solidaritet med kvinder i nød, og et troværdigt billede af prostitutionen, fra et initiativ som sexarbejder.dk

  Til Bo Jensen: Der er intet reaktionært i 8. marts-initiativet – for der er intet progressivt i prostitution. Det er seksuel udnyttelse.
  Spørg i øvrigt formændene Poul Erik Skov Christensen (3F), Dennis Kristensen (FOA) og Harald Børsting (LO) hvad de mener om denne ‘arbejderklassekamp’:

  http://www.tagstillingmand.dk/maend/poul_erik_skov_christensen_60.shtml

  http://www.tagstillingmand.dk/maend/dennis_kristensen_49.shtml

  http://www.tagstillingmand.dk/maend/harald_boersting_9.shtml

 6. @Balder
  “Jeg mener ikke at en minoritet af ’stærke prostituerede’ skal sætte præmisserne for prostitution i DK.”
  Sådan en udtalelse minder betænkeligt om reaktionen overfor Louis Pio og den håndfuld af arbejdere, som grundlagde arbejderbevægelsen i Danmark for 120 år siden.
  Det siger næsten sig selv, at en bevægelse starter med nogle få, som tager initiativet.
  De socialistiske partier bør straks anerkende SIO og støtte deres krav om faglige rettigheder.
  Men det gode er: Du kan lige nå at læse afsnittet om Louis Pio i arbejderbevægelsens historiebog og nå at trække dig inden demonstrationen på Rådhuspladsen i morgen.

  mvh. Bo Jensen
  Butik Go’aften

 7. “at langt de fleste kvinder der går ind i prostitution gør det pga. social nød, og at deres udsatte position udnyttes af mænd der er ligeglade med den skade de begår.”

  Tjah, havdelen af alle indbrud begås af (mest mandlige) narkomaner i social nød. Jeg har endnu ikke set nogle politikere, der har udvist den samme grad af offentlig sympati med denne gruppe, endsige ville forbyde B&O-anlæg og dyre smykker i private hjem…!!

 8. Jeg er blevet gjort opmærksom på at du her på din blog efterlyser og forventer at få svar fra mig. Omvendt forventer jeg, at folk, der ønsker fra mig personligt henvender sig direkte til mig. Jeg er ikke fast læser på din blog, og heller ikke en særlig aktiv blogdebattør, men skal da gerne komme med en kommentar.

  Både Sus og jeg er initiativtagere til sexarbejde.dk og vi er begge talspersoner for siden, så der er ingen grund til at jeg gentager hendes udmærkede svar til dig. Desuden er Sus sexarbejder – det er jeg ikke – og i den egenskab er hun langt mere kvalificeret til at udtale sig end jeg er.

  Men jeg kan forstå at du har svært ved at tage hendes ord for gode varer, fordi hun er anonym. Det er trist at du ikke har forståelse for behovet for anonymitet, men på sexarbejde.dk kan du blive klogere på hvorfor anonymitet er nødvendig.

  Jeg skal da gerne bekræfte over for dig at Sus er den hun udgiver sig for at være – det er alle de andre kvinder på hjemmesiden også – jeg har mødt de fleste af dem, og dem jeg ikke har mødt personligt, er der andre fra redaktionen, der har. Hvis du går ind og læser punktet ”metode” på hjemmesiden, vil du kunne finde oplysningerne der.

  Hvis du stadig tvivler på hvem Sus er, så inviter dog hende og nogle af hendes kolleger til et møde – de vil med glæde tage imod sådan en invitation – især fra en, der interesserer sig så voldsomt for deres ve og vel.,Så vil du kunne konstatere at de er ægte kvinder – af kød og blod – helt almindelige kvinder – hverken over- eller underprivilegerede, men bare ganske almindelige gennemsnitskvinder – og du vil minsandten ved samme lejlighed have mulighed for at høre, hvad de selv mener om deres liv..

  Prøv det, Balder – det er såmænd ikke så svært…og nu ved du også hvordan du kan komme i kontakt med dem. Det er faktisk et af hovedformålene med deres nye hjemmeside. Du behøver ikke at være så berøringsangst – det er de ikke!

  Du tillader dig også at anklage sexarbejde.dk for at være manipulerende, fordi der ikke bliver stillet et spørgsmål om ulemper. Prøv engang at nærlæse en gang til. Der bliver spurgt om hvilke forbedringer, man kunne ønske sig – i min optik kræver det, at man må fokusere på ulemperne for at kunne besvare dette spørgsmål

  Ligeledes er der god mulighed for at få ulemperne frem i spørgsmål 10, hvor ordet er frit.

  Hvis du læser svarene på disse 2 spørgsmål kan du også se, at det er meget forskellige meninger her.

  Men det er lidt morsom at høre en af initiativtagerne bag “Tagstillingmand” tale om manipulation – her er det tydeligt dokumenteret af Christopher Arzrouni, at der ikke blot er tale manipulation, men direkte censur.

  Har du fået øje på splinten i din broders øje….eller..?

 9. Vivi Hollænder – det glæder mig at du som navngiven talsperson har fundet tid til et svar. Så er der forpligtende klarhed over hvad I står for.

  Dertil må jeg rose dig for evnen til at holde dig væk fra blogosfæren – det er klogt – i hvert fald når det kommer til debatniveauet fra dele af prostitutionslobbyen.

  Du erklærer det svar som ’Sus’ kom med for udmærket. Jeg tager så til efterretning, at du blåstempler den pivringe dokumentation for jeres spm. som Sus fandt frem ved at søge på Google! – det er ikke noget der normalt kvalificerer til begrebet ’metode’.

  Jeg kan konstatere, at I har fundet det passende blot at lade muligheden for at påpege negative sider af prostitutionen, komme i det ’frie ord’. Dette understøtter således den kritik der rettes mod jer, fra mig selv og andre, om at I tegner et rosenrødt billede af prostitution, og udviser en eklatant mangel på ansvar overfor nuværende og fremtidige kvinder der går fysisk og psykisk til grunde i prostitution.

  Sexindustrien, alfonser, menneskehandlere og andre der tjener penge, uden at kære sig om folks helbred sidder og klapper i hænderne over et initiativ som sexarbejde.dk.

  Din kommentar vedr. Christopher Arzrouni er en håbløs afvigemanøvre. Det synes mig, at der er nogen der søger en offerrolle at gemme sig bag.

  Ideen med tagstillingmand.dk er at mænd der går ind for et forbud mod køb af sex kan melde sig. Hvis man ikke ønsker dette, kan man selvfølgelig ikke komme med. Det er en hjemmeside med et tema, og ikke et debatfora. Det kan du så sagtens kalde for censur – men det er jo åbenlyst – så manipulationen må jeg trygt overlade til jer på sexarbejde.dk.

 10. Balder –

  På din ‘ikke-manipulerende’ tagstilling.dk skal mænd, der ønsker at “tage stilling”, besvare følgende ‘spørgeskema’.

  CITAT:

  Kære mand

  Tak for, at du har valgt at tage stilling.
  Du bedes svare på nedenstående spørgsmål og sende dokumentet tilbage til os:

  1. Fuldfør sætningen: Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi
  2. Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
  3. Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
  4. Hvad er den vigtigste grund til et forbud?

  /CITAT slut

  Er jeg den eneste, der ser ironien i at en kampagne under parolen ‘tag stilling’, på forhånd har defineret hvad jeg skal mene?

 11. Tak for citatet Anders C. Som der står skal der tages stilling For! et forbud.

  Du kan nemt starte din egen kampagne op, hvor du beder folk om at tage stilling for! noget du selv definerer.

  Indtil nu har over 110 danske mænd ikke haft svært ved at forstå meningen.

 12. Man tager da ikke stilling for noget, man tager stilling til noget. Når man opfordres til at tage stilling er det vel fordi man ikke har gjort det endnu.
  Hvis jeg nu siger nej til at tage stilling for noget er det så fordi jeg er imod det eller fordi jeg ikke ønsker at tage stilling…….spørgsmålene er klart manipulerende, de er ikke engang retoriske da man ikke har muligheden for at være imod kampagnen.

 13. Tænk engang…

  ..At HVER gang ordet prostitution blir nævnt i medierne (denne gang var pigerne ikke hovedemne, derimod de handicappede. Men pigerne blev så (igen igen)ufrivilligt de “udsatte”)piskes der en stemning op i sådan en grad, det helt går i glemmebogen hvad det egentligt var der til start blev debatteret om.

  Kan der virkeligt stadig herske så meget tabu omkring menneskets seksualitet?!!

  1. m/k har gået med en fantasi i en årrække, forelagt fantasien for sin partner med ønsket om udlevelse af fantasien. Det ønsker partneren dog ikke (vi har jo alle grænser). Er det så ikke genialt, at kunne tage kontakt til en glædes-m/k og få forløsning. Jo, det er genialt! Tak pigerne og drengene.

  2. der er intet forpligtigelse i et besøg hos glædes-m/k’erne. Modsat en “fast” elskerinde hvor der er en vis risiko for, flere følelser end “aftalt” med udfald i, at denne dukker op på familiens adresse, helt ude af sig selv af savn… Jeg stikker hellere end gerne ekstra lommepenge i mandens budget, end at ende op med et besøg af “den anden kvinde” evt “gravid” med ens ægtefælle/partner osv. drama, drama.

  3. Så de handicappede, hvor denne igangværende debat egentlig startede. Det er folket med alle lemmer på rette plads med rette funktionsevne der kommer med foreslaget om, at fratage handicappedes ret til, at være et seksuelt væsen..

  .. alle lemmer sidder hvor de skal da “Leif” forlader jobbet, for at komme hjem til sit helt almindelige liv, til sin helt almindelige familie. Han sukker og mumler i skægget da panden rynkes ved tanken om de problemer, der ligger og venter på en rodet måde hjemme, i det almindelige hjem, med den almindelige familie.

  Lemmernes placering og funktionsdygtighed bemærkes dog sjældent, før der er mangel på samme.
  På vej fra jobbet påkøres Leif af en billist. WrooOm, BANG!!

  Leif kræver fra den dag mere end almindelig pleje, ualmindeligt meget pleje. Sæt dig i “leif’s” sted et par sekunder. Gerne med den i baghovedet at: det er ikke ualmindeligt den almindelige familie glider ud i baggrunden efter en ulykke der gør et menneske handicappet.
  Pleje af en senhjerneskadet med lammelser tager sig ofte ud på plejehjem/plejecentre.

  Leif husker særdeles godt, men er non-verbal efter ulykken. Den højre side er lammet, og venstre arm forkortet.

  Leif kan ikke nå sig selv, og opnå en smule forløsning. End ikke et lille bitte nus i håret får han længere..

  Det er her man tager kontakt til pionerlinjen for, at finde en løsning til Leif, der er pænt seksuelt frustreret.

  Pionerlinjen er et registreret firma der på på 18 år arbejder med seksualitet – uanset handicap.

  Pionerlinjen arbejder ud fra pædagogiske og terapeutiske principper og med vejledningen: Seksualitet – uanset handicap, som grundlæggende koncept.

  Pionerlinjen er på vej med en ny hjemmeside efter firmaets omstrukturering/overtagelse. Besøg siden alligevel hvis du ønsker mere info Pionerlinjen arbejde.

  Tak for nu.

  Lovønske:
  Alle skal leve efter reglen: behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet.

  Fortsat god arbejdslyst til glædes-m/k’erne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *