Feudalblogning à la IOC – det er der ikke meget sport i – men passende til Kronprinsen!

IOCSkal man grine eller græde? Det er ofte svært at finde en pasende grimasse, når det drejer sig om IOC – Den internationale olympiske komité.

Her forsøger man nu også at følge med tiden ved at tillade OL-deltagere at blogge på “Officielt godkendte blogs”. For som de siger er blogning “a legitimate form of personal expression” – halleluja. Menneskerettigheder og ytringsfrihed er jo ikke en by i Kina – så ved at tillade denne gestus overfor deltagerne, kan man jo muligvis tage lidt af trykket fra kedelen fyldt med kritik af de kiniesiske myndigheder. Og dog.

Som gengivet i Berlingske men også i USA-Today er der visse regler som atleterne skal rette sig efter:

…der er visse regler, som OL-deltagerne skal overholde. Eksempelvis må man mere eller mindre kun udtale sig om sig selv og sine egne oplevelser. Man man på ingen måde begynde at kommentere andres udtalelser eller kritisere noget, og hvor den grænse går, kan sagtens blive svært at vurdere. Lige som det bliver vanskeligt for IOC at holde øje med, om alle overholder reglerne. Og hvad hvis de ikke gør det?

Og dertil kommer rettigheds- og multimedieregler. Det lyder som et kodeks for Kronprins Frederiks IOC-opstilling, og mon ikke vi får lov til at følge ham via tasterne under OL? Måske passer Kongehuset og IOC alligevel bedre sammen, end man efter den seneste tids debat skulle tro?

Tilbage er der kun at opfordre de danske atleter til at gøre følgende: Åbn jeres egen blog i god tid hjemmefra – og skriv der lige hvad I har lyst til – i allerbedste olympiske vinderånd – det er der mere sport i!