Klog burka-udmelding fra SF

niqabSkal man være regeringsparti, skal man også være i stand til at melde ud på de svære værdipolitiske dagsordener. Og man skal samtidig være villig til, at støde folk på manchetterne. I en sag som den om burkaer i dagplejen, mener jeg at vi tidligere kunne have risikeret tavshed fra SF.

Det glædede mig derfor, at læse nedenstående tekst på SF.dk. Jeg erklærer mig fuldstændig enig, og sender en kærlig tanke til Steen Gade og medarbejderne på Borgen der har været inde over den her. En sag med flere udløbere, behandlet på en facon, så man kan se at det er SF der taler.

Jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv, og laver da dagens copy-paste:

Brug af Burka i dagplejen handler ikke om dress code og danskhed, men om hvad der er pædagogisk forsvarligt.

Hvorvidt en kvinde skal gå i burka eller niqab er op til hende selv at bestemme, men hvorvidt denne kvinde kan varetage opgaven som dagplejer, pædagog eller lærer må og skal altid være op til det offentlige at vurdere.

Den aktuelle sag om dagplejemoren fra Odense, der ønsker at bære niqab, bør derfor ikke være en debat om graden af danskhed, men derimod alene en debat om det er pædagogisk forsvarligt at afskære børn fra at kunne kommunikere fuldt ud med den voksne, der har det direkte ansvar for dem. Altså om det er ansvarligt, at børn i en pædagogisk sammenhæng hindres i at kunne se den voksnes ansigtsudtryk. Og i SF er vi ikke i tvivl. Et barn er bedst tjent med at kunne se smilet på pædagogens læber, panderynken eller glimtet i øjnene.

Tillid til kommunerne

I SF har vi tillid til, at det offentlige – kommunerne – er i stand til at foretage denne vurdering af, hvad der er i børnenes interesse.

Det danske samfund består i dag af en mangfoldighed, der stiller nye krav til os. Både i forhold til hvordan vi skal håndtere konkrete eksempler, såsom sagen fra Odense, men også i forhold til hvordan vi debatterer disse sager. Og her er det vigtigt, at vi tør tage debatterne, men vel at mærke gør os klart, hvad det egentlig er, vi debatter

At være betænkelig over for en burkaklædt dagplejemor, bør efter SF’s mening ikke reduceres til et for eller imod mangfoldighed. Et for eller imod den frie ret til at klæde sig som man vil. Eller et for eller imod Islam.

En sådan polariserende debat tjener ingen. Hverken børnene, dagplejemoren eller samfundet.

Af: Steen Gade, MF for SF 03.05.07

2 tanker om “Klog burka-udmelding fra SF”

Der er lukket for kommentarer.