Socialdemokraterne svigter kommunerne

Det var en chokerende oplevelse at følge hvordan Socialdemokraterne, men også De Radikale valgte at stemme for Venstre-regeringens kommunebesparelse på 2,4 mia. kr.

Begrebet omprioriteringsbidrag er en uskøn omskrivelse af besparelser, og når Socialdemokraterne bakker op om dette ud fra argumentet om at der skal sikres “tryghed i kommuneøkonomien” er det intet mindre end den værste gang New speak. Der er altså ikke meget tryghed i yderligere besparelser, og det er jo tragikomisk efter en valgkamp, hvor Socialdemokraterne netop gik til valg på vækst i det offentlige. Jeg må tilstå at jeg forstår de vælgere der kun får forstærket deres lede ved politik af dette.

Noget siger mig at beslutningen bunder i at Socialdemokraterne af taktiske årsager ønsker sikkerhed for at de efter et regeringsskifte kan gennemtvinge lige så usolidariske blå økonomiaftaler med KL, som Venstre netop har gjort, uden at behøve bekymre sig om at bl.a. SF så naturligvis vil være stærkt kritiske.

Jeg har med tilfredshed noteret mig de lokale socialdemokrater på Frederiksberg Rådhus har lagt afstand til deres folketingsgruppers ageren i denne sag. Jeg håber også at det samme vil gøre sig gældende for De Radikale. Nu er der behov for at de kommunale baglande giver klar besked om at vi i kommunerne de sidste 6 år har skåret og skåret – helt ind i benet. Vores medarbejdere kan ikke løbe hurtigere og samtidig overholde lovgivningen, hvilket det allerede kniber med.

Det har til dato ikke givet anledning til panderynker hos de konservative på Frederiksberg Rådhus, som sammen med Socialdemokraterne, Venstre, Liberal Alliance, Radikale og Dansk Folkeparti allerede har vedtaget nye administrative besparelser i 2016-18. Så hvis I oplever lokale konservative forsøge at score billige point ved at lægge afstand til kommuneøkonomiaftalen grundet de nye besparelser, skal I ikke gå på limpinden, men ihukomme at det kun var et stort politisk spin om grundskyldsaspektet der talte på Christiansborg, og at man uden at blinke allerede har besluttet at fortsætte med at spare og skære i servicen på Frederiksberg.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 13. august 2015)