En sommer i musikkens tegn

Nu sker der noget, som vi er nogle, der længe har ventet på: Frederiksberg rykker sig for alvor på musikfronten.

Netop denne sommer kan vi se frem til et væld af spændende rytmiske og elektroniske musikbegivenheder. Flagskibet bliver endagsfestivalen Stella Polaris, som efter møjsommeligt benarbejde fra SF, efter 10 år vender tilbage til Frederiksberg Have. Men inden da har kommunen atter lagt grund til den unikke basbegivenhed ’Bas Under Buen’ – der, som navnet fortæller, foregår under Bispeengbuen. Streetmusikken slår sig løs ved Street Party på Stjernen, Danmarksgården og i Søndermarkskvarteret, og vi har allerede oplevet de unge fremadstormende ved KATAPULS-festivalen på Nordens Plads. Derudover kan man i Søndermarken høre stærke hiphop-navne under Vanguard-festivalen. Det er dog ikke et arrangement som kommunen er inde over, og i modsætning til ved de andre koncerter, skal der da også betales entré.

Derudover kan vi se frem til spændende arrangementer under Jazz-festivalen og  Blues-festivalen for ikke at glemme alle de flotte koncertarrangementer inden for klassisk musik.

I SF er vi klar over, at musik i det offentlige rum fører borgerklager med sig. Derfor er det vigtigt, at kommunen i god tid er ude at informere om de forskellige arrangementer, så folk med mulighed og lyst dertil kan nå at indrette sig derefter.

Men husk nu, at det trods alt er kortvarige begivenheder, som gør mange borgere glade. Især de unge vil føle, at de bor i en kommune, der også interesserer sig for deres kulturelle præferencer. Det er i høj grad et spørgsmål om åbenhed over for mangfoldigheden, fællesskabet og det som udfordrer mere end normalt.

I den sidste ende vil det være medvirkende til at fremtidssikre sammenhængskraften mellem generationerne i vores by.

God koncert!

(Af: Balder Mørk Andersen, rådmand og Carsten Nørballe, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, begge SF. Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 6. juni 2013)