SF vil have undersøgt potentialet i en frilægning af Grøndalsåen

Den 18. juni 2012 stillede SF følgende forslag i Kommunalbestyrelsen på Frederiksberg:

“SF foreslår, at kommunen iværksætter en kortlægning af de potentielle muligheder i et projekt om frilægning af Grøndalsåen (samt evt. hele Ladegårdsåen).”

Begrundelse: SF ønsker at få undersøgt potentialet for et egentligt beslutningsforslag, idet det for SF er centralt, at Frederiksberg Kommune gør hvad der er muligt for at skabe de bedste rekreative områder. For dyrelivet og naturen kunne en frilægning af åen være af stor værdi, og det kunne ydermere være en væsentlig foranstaltning i forhold til fremtidige oversvømmelser efter skybrud.
På fritidssiden mener SF ydermere, at det kunne være overordentlig spændende om åen fx kunne åbnes til en størrelse der tillod passage i havkajak.
SF er bevidst om, at en given kortlægning formentlig også vil fordre en dialog med Københavns Kommune.”

I dag blev forslaget så omtalt i Lokalavisen: Å i stedet for boulevard

3 tanker om “SF vil have undersøgt potentialet i en frilægning af Grøndalsåen”

 1. Det er jo helt fint at SF-Frederiksberg vil frilægge Grøndals åen. Problemet (altså jeres) er at den ligger i Københavns Kom så det er ikke et spørgsmål om dialog med KK, men om vi i København overhovedet gider at høre hvad Frederiksberg mener om dét! I KK er man såmen ved at lægge sidste hånd på en frilægning af åen fra C.F.Richsvej til Damhussøen og det vil være færdig allerede næste år. Vandet der kommer til at løbe i åen vil vøre overskudsvand fra Utterslev Mose, som til jeres orientering heller ikke ligger i Frederiksberg Kom.
  Vandet vil altså løbe “modsat” de rør der ligger der nu.
  Åen vil være tørlagt noget af året og ellers vil vandstanden være meget lav; så glem I bare alt om havkajaker, supertankere eller anlægelse af en krigbådehavn.
  Et godt råd herfra (Vanløse): Stil nogle forslag om steder indenfor Frederiksberg Kom. og lad KK om resten af København.

  1. Til Steen Eskildsen
   Det var en noget bister kommentar. Siden hvornår er det blevet forbudt at drømme stort?
   I øvrigt løber en del af Grøndalsåen under Frb. Men det er korrekt at den primært ligger på KK-siden.
   Jeg syntes at det er helt passende, at de to kommuner kan sætte sig sammen og tænke over mulighederne. Uden dialog kommer vi jo ingen vegne. Så den håber jeg at forvaltningerne vil lægge for dagen i modsætning til din triste tilgang til at tale med Frb. Kommune.

 2. Hvis Povl Dissing er den grimmeste mand i byen er jeg den bisterste mand i byen (med/uden Frederiksberg). Tilgengæld mener jeg nu ikke, at jeg skrev, at jeg vil forbyde dig eller andre at drømme stort, jeg ville blot gøre opmærksom på at det i denne forbindelse ér for sent, da KK er færdig med planlægningen og snart påbegynder selve arbejdet. Jeg prøvede også at beskrive nogle af detaljerne.
  Så det eneste triste ved min tilgang til en dialon mellem de 2 kom. er altså at den nok ikke vil finde sted.

Der er lukket for kommentarer.