SF fik vedtaget sit førstehjælpsforslag

SF foreslog tilbage i november sidste år, at kommunen skulle sikre, at samtlige ansatte i kommunens daginstitutioner har gennemført et førstehjælpskursus.  

I yderste tilfælde kan det være det der betyder forskellen på liv eller død for børn såvel som for de ansatte. For de ansatte giver det en nødvendig sikkerhedsfaglig ballast, og for forældrene betyder det naturligvis en øget tryghed.

Efter udredning af forvaltningen, herunder med tilbagemeldinger fra institutionerne, og forhandlinger i Børneudvalget, blev forslaget så enstemmigt vedtaget på kommunalbestyrelsesmødet den 14. maj.

Beslutningen betyder, at forvaltningen nu skal følge op på udbredelsen og opdateringen af førstehjælpskompetencer i dagtilbuddene i forbindelse med det pædagogiske tilsyn, således at kommunen sikrer, at samtlige ansatte i kommunens daginstitutioner har gennemført et førstehjælpskursus.

Både landsdækkende tal og her fra kommunens daginstitutioner, viser at der er behov for at stramme op, så alle indskærpes væsentligheden af førstehjælpskundskaber. I SF er vi glade for opbakningen til forslaget, og vi er overbeviste om at samtlige daginstitutionsledere vil tage budskabet til sig.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 31. maj 2012)