Til gavn for idræt og turisme

I SF mener vi, at Frederiksberg skal agere proaktivt for at få trukket internationale sportsbegivenheder til kommunen. I den proces fandt vi, at der var behov for at en arbejdsgruppe skulle kortlægge hvilke specifikke idræts- og sportsarrangementsprofiler der i særdeleshed kunne understøtte os i forsøget på at gøre kommunen mere sprælsk og udfordrende.

I SF forslog vi da, at man fx kunne se på anderledes events, eller idrætsformer der ikke kun kan fungere i store indendørs arenaer. Streetidræt kunne være spændende, ligesom vi i SF mener, at konkrete forslag som en arbejdsgruppe kunne have set  nærmere på, var at få et stævne af den internationale beachvolley-tour til byen, inlineløb, inline-biathlon, skateboarding eller BMX-cykling. I alle tilfælde vil det være begivenheder som kunne få en flot arena på Frederiksberg, og samtidig er det idrætsgrene der med kombinationen af styrke og finesse, på sin vis kan symbolisere to af Frederiksbergs kvaliteter.

Det var aldeles skuffende, at de andre partier (Ø havde dog afbud til kommunalbestyrelsesmødet) ikke kunne se pointen i at tage teten selv, ved selv at lave en profilanalyse og derpå skubbe på med konkrete forslag hos vores samarbejdspartnere. I særdeleshed fordi at det vil være gavnligt for turismen, om vi får markedsført kommunen som rummende mere end blot traditionel kultur. Vi er slet ikke oppe i en størrelsesorden som fx VM i Landevejscykling, men denne event kastede 232 mio. kr. i turismeøkonomisk omsætning af sig, og specifikt 72 millioner kr. i skatteindtægter. Der er således store perspektiver i den form for eventturisme.

De andre partier synes at forvente, at det hele kommer af sig selv, men glemmer da, at Frederiksberg er i konkurrence med andre kommuner i både hovedstaden og resten af landet, der måske brænder mere for at tiltrække spændende events.

I SF arbejder vi dog videre med at gøre vores til at sikre, at de mange flotte visioner vi nedfælder på papir, kan blive til konkret handling, og vi vil derfor snarligt stille forslag om at arbejde på at tiltrække en specifik event til Frederiksberg.

(Bragt i Frederiksberg Bladet den 8. maj 2012)