Sexwellness á la List

Agurketiden skal jo kickstartes, og så der er brug for et provokerende spark i (bolle)-dejen. Så Henrik List får sin årlige, gratis Politiken-omgang, i år ved at legitimere sine udenlandske sexkøb: Rige vesterlænding – tag til Pattaya, køb en fattig thaiborger og udnyt vedkommende til sex, og hvad du ellers har lyst til. Og forklar dig selv, at de gør det af rent frisind og sexlyst. Så er der nok nogle sexforskrækkede, nypuritanske feminister og nogle feminiserede, slappe vatpikke, som bliver vrede. For de forstår ikke, at List jo boller i en større sags tjeneste, når han tager på studietur til Pattaya og lægger sin bilaterale bollebistand i dollars.

Lists observationer i Thailand viser, at der er al mulig grund til at arbejde internationalt for at hæve levestandarden for mennesker i fattigere dele af verden. Men det bør kunne gøres uden at bolle dem for penge. For hvad gavn gør penge, hvis prisen der betales, er gradvis indre ødelæggelse af mennesker – i lande, hvor ordet ligestilling end ikke eksisterer? Men det rører ikke kulturimperialisten Henrik List, for det er lettere at sige: De fattige – de er sgu så liderlige!

Balder Mørk Andersen og Hanne Helth, talspersoner for 8. marts-initiativet

(Bragt i Politiken d. 8. juni 2011)