Open source-analyse i budgettet

I sommerferien rejste jeg på SF’s vegne et forslag om, at kommunen skulle undersøge muligheden for at skifte IT-produkter ud med Open source alternativer. Bevæggrunden var kort og godt, at der i fremtiden vil kunne blive sparet adskillige millioner kroner ved at kommunen i mindre grad bliver afhængig af især dyre licenser til Microsofts produkter.

Derfor konstaterer vi i SF med tilfredshed, at forligspartierne fandt enighed om, at afsætte midler i budget 2011 til en ekstern undersøgelse af kommunens muligheder for at spare på IT-løsningerne, ved at gøre brug af open source. I teorien kan det både være muligt at gøre brug af open source inden for styresystemer, serverapplikationer og kontorpakker.

Open source-programmer er gratis at benytte i og med at der ikke løbende skal betales licens for programmerne. Derudover opdateres de løbende af en verden af open-source-brugere, så de i dag fremstår modne og driftssikre. Både i administrationen, på skoler og i andre institutioner kunne der ifølge SF gennemføres besparende tiltag. Lignende tiltag er allerede gennemført i andre kommuner, med solide besparelser til følge.

Nu imødeser jeg med spænding analysen, og jeg forventer, at dette vil være første skridt mod billigere IT-løsninger på Frederiksberg, som igen vil være medvirkende til, at der i den sidste ende kan gives mulighed for at bruge pengene på andre mere borgernære tiltag.

(Frederiksberg Bladet d. 28. september 2010)