(PM) Pressemeddelelse fra 8. marts-initiativet: Prostitution er ikke et arbejde – om prostitutionsaktivering i Slagelse

En vietnamesisk kvinde og enlig mor er blevet aktiveret som prostitueret gennem det kommunale jobcenter i Slagelse.

”At Slagelse Jobcenters leder synes, at det er helt i orden, at kvinder sendes i aktivering på bordeller, er helt kyklikyy. Et samlet Folketing betragter prostitution som et socialt problem. Hvis aktivering på bordeller bliver ordinære elementer i en jobplan, må det næste jo blive, at vi skal sende unge piger i folkeskolepraktik som prostituerede”, siger talsperson Hanne Helth. 

”Offentlige myndigheder skal ikke blåstemple prostitution, men skal tværtimod gøre en indsats for at hjælpe mennesker til en tilværelse uden potentiel udnyttelse og svære skader på krop og psyke”, udtaler talsperson Balder Mørk Andersen.

”Afkriminaliseringen af prostitution i 1999 skete for at løfte ansvaret for prostitutionen af de prostitueredes skuldre, ikke for at myndighederne skulle hjælpe sexindustrien til at udnytte endnu flere mennesker”, siger Balder Mørk Andersen.

”Prostitution er ikke et arbejde, og Slagelses Jobcenters chef må være det eneste menneske i Danmark, der ikke ved, at Ekstra Bladets bordelannoncer er skalkeskjul for organiseret kriminalitet og grov udnyttelse”, udtaler Hanne Helth. 8. marts-initiativet forventer, at Slagelses borgmester Lis Tripler (S) i morgen selvfølgelig vil benytte lejligheden til at tage afstand fra den skadelige aktivering, som hendes kommune har foretaget.

Pressekontakt
Talspersonerne Hanne Helth, 61 62 59 60 Balder Mørk Andersen, 26 14 04 65
8. marts-initiativets hjemmeside: www.8marts.dk

Baggrund
8. marts-initiativet har siden 2008 været samlingspunkt for 28 organisationers, sociale institutioners og politiske bevægelsers kamp mod køb af sex. Kræfterne blev slået kræfterne sammen for at kræve en dansk model, der forbyder køb af sex og sætter maksimalt ind for at hjælpe kvinder og mænd ud af prostitution.

8. marts-initiativet er:
Dannerhuset, DSU, Dansk Kvindesamfund, Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, Demos, Enhedslistens Kvindeudvalg, feministisk forum, Gefion – Feministisk netværk, Hope Now, LIVa – Forening mod skadevirkninger af prostitution, KFUK’s Sociale Arbejde, Kvindelejren på Femø, Kvinder i Musik, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Kvinder i Sort, Kvinderådet, Kvindelige Kunstneres Samfund, KULU, LOKK, Mødrehjælpen, Reden, Reden International, Selskab for Ligestilling, SF, SFU-København, Soroptimist Danmark, Center for Women’s Equality, Zonta