SF står for fornyelse

I lørdags afholdt SF på Frederiksberg en mindre forårsmanifestation på Frederiksberg Rådhusplads med politiske taler. Som folketingskandidat og politisk ordfører for SF på Frederiksberg var jeg desværre forhindret i at deltage, og det var ikke fordi, at jeg var bange for at falde ned fra ølkassen. Hvis og såfremt, at jeg havde kunnet være til stede, ville jeg i hvert fald have benyttet lejligheden til at fokusere på følgende:

Både på landsplan og lokalt på Frederiksberg står vi overfor store økonomiske udfordringer. På Christiansborg har Venstre, Konservative (+DF)-regeringen siddet på hænderne både før og under den økonomiske krise. På Frederiksberg hvor regeringen i alt for lang tid har været konservativ, står vi nu overfor særdeles ærgerlige besparelser. Måske noget kunne tyde på, at der både nationalt og lokalt kunne være brug for at forandringens vinde bragte en bedre økonomistyring med sig.

Dog burde samtlige politiske partier på Frederiksberg håbe på et regeringsskifte, hvis de ønsker et nemmere liv for kommunerne. Realiteten er nemlig den, at VK-regeringen har udmeldt nulvækst-rammer for 2011- hvilket reelt betyder nedskæringer på velfærdens kerneydelser – og deciderede negative vækstrammer for 2012 og 2013, hvor kommunerne under ét skal spare 4 mia. kr. Resultaterne af forhandlingerne mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi imødeses med spænding, men faktum er at det havde været nemmere om de havde været ført med en S-SF-regering med roret. For de to partier har netop i fællesskab præsenteret udspillet ’Fair Løsning’, hvor kommunerne i årene 2011-14 får styrket deres økonomi med 12 mia. kr. Under hvilken regering tror du selv, at det er sjovest at være kommunalpolitiker? Under hvilken regering tror du selv, at du som borger vil opleve mest velfærd i kommunen?  

Derfor, Lars Løkke – tryk nu bare på den valgknap. SF ønsker nemlig et andet Danmark. Hvor færre har for lidt, og hvor vi inkluderer mennesker i stedet for at eksludere dem.

I SF tror vi på et samfund med mere tillid til mennesker og hvor mistilliden sættes uden for døren. Vi vil gerne skabe et samfund med tiltro til det grå guld, tillid til arbejdsledige, tillid til offentlige ansatte, tillid til alle danskere uanset hvilke hudfarve eller religion de har. Vi vil generelt genskabe tilliden til hinanden og udlandets tillid til Danmark.  
Kort fortalt; SF står for fornyelse. Og det er på høje tid, eftersom tiden og samfundet lider under de mange modsætninger på kryds og tværs og ikke mindst en stigende polarisering. Danmark har brug for en ny regering. Danmark har brug for SF i en ny regering. Og Frederiksberg har brug for SF i en ny regering.

(Lokalavisen Frederiksberg d. 20. maj 2010)