En superliberaliseret lukkelov skader Frederiksberg

Nærbutikken i lokalområdet kommer under stærkt pres hvis det, som det desværre ser ud til, ender med, at regeringen sammen med DF og de Radikale får gennemført en superliberalisering af lukkeloven.

Fra oktober 2012 vil man således kun opleve 13 helligdagslukkedage, og i SF frygter vi, at netop disse lukkedage omvendt vil kunne være til gene for kunder og detailhandel. Vi er enige i en revidering af lukkeloven, så folk også kan købe maling, søm og deslige i byggemarkeder om søndagen, men ud over dette positive element er vi imod.

Budskabet er klart til den lille specialforretning: ”Vi er ligeglad med din overlevelse”. Samme bekymring for de mindre butikker ud af de over 800 butikker på Frederiksberg, fremkom bl.a. formanden for Frederiksberg Handels- og Erhvervsforening med, da Frederiksberg Erhvervsråd drøftede sagen på et møde d. 8. december. Det burde i grunden vække til eftertanke hos den konservative vælgerforening på Frederiksberg, men i stedet er de to bestyrelsesmedlemmer Jette Nøhr og Jens Peter Fabricius gået ud med en lovprisning af sig selv for deres indflydelse på de konservatives opbakning til det der mest af alt ligner en sløjfning af lukkeloven.

Når den lokale konservative vælgerforening roser sig selv bør man bede dem tænke over, at den påtænkte lovgivning rent faktisk kan komme Frederiksberg til skade via lukkede specialforretninger, samt huske på, at superliberaliseringen måske vil ramme endnu hårdere i andre dele af landet. Og så har vi endda ikke beskæftiget os med medarbejdernes vilkår – for hvem de konservative vel håber, at et generelt søndagsarbejdsliv er et godt liv. Her bør man notere sig, at HK og Danmarks Handelsstandsforeninger er indædt imod loven, og de repræsenterer immervæk en betydelig mængde berørte ansatte og forretningsdrivende.

(Lokalavisen Frederiksberg d. 11. februar 2010)