Fluefantens indflydelse – når politik giver venner

FluefantenDet er godt to år siden, at jeg under den kommunale valgkamp deltog i et valgmøde for de store klasser på Skolen på Nyelandsvej. Her startede jeg med at lege ‘gæt et dyr’ med børnene, og spurgte: “Hvad får man hvis man kloner en flue med en elefant?”

Svar: En fluefant, og sådan et dyr er SF, for fluen er verdens modigste dyr, der uanset hvor meget man basker efter den kommer tilbage igen.
Elefanten er stor, stærk og pålidelig – kan bygge bro og skabe fundament. Har store ører der lytter til børn og andre borgere. Den kan græde over social uretfærdighed – rigtige tårer – ikke borgerlige krokodilletårer.

Efterfølgende fik jeg tilsendt en tegning af “Fluefanten” fra Freja Quistgaard på Nyelandsvej Skole. Her endte historien ikke. For for et par dage siden kontaktedes jeg af en af Frejas kammerater, Faton, som meget gerne ville hjælpe mig i valgkampen. Det skulle han ikke sige to gange, så i dag kom 14-årige Faton med på gaden foran Frederiksberg Centret. Det var koldt, men knapt var han kommet hjem før jeg atter modtog en mail om, hvornår jeg kunne bruge mere hjælp.

 Tak Faton – du er sgu dagens modigste valgkampshelt!