Danmark ud af Irak – kommentar til debat på DR1

Har lige set debatten om Irak på DR1. Søren Gades første indlæg brillierede simpelthen i sin ignorante blindhed om det katastrofale i Irak-felttoget. Heldigvis er størstedelen af den danske befolkning efterhånden blevet bevidst om de utallige løgne.

Derpå Søren Espersen: “Irak er i en brydningstid.[…]og det koster at lave om på det land“. Kynismen kender ingen grænser hos ham, og bare begrebet ‘brydningstid – er jo en tragikomisk underdrivelse.

Vi gør vores bedste udfra de forudsætninger vi har” fremturede Espersen så i forbindelse med beslutningen om at sende soldater til Irak. Men nej, det er jo løgn eftersom regeringen valgte at overhøre rapporterne om de manglende masseødelæggelsesvåben. Senere påstod Espersen at efterretningstjenesterne ikke var gode nok – en udtalelse der skal tørre ansvaret af på dem som man i sin tid ikke ville lytte til. Hykleri og fordrejning er hvad der er tale om.

De danske soldater – et debatredskab
En detalje der slår mig er at regeringen og DF (her Helge Adam Møller, Espersen og Gade) bruger så meget tid som muligt på at tale om netop dét som hverken befolkningen eller de andre danske partier er uenige i: Nemlig at de danske soldater har gjort deres bedste, udfra den (umulige) opgave de blev sat på. Ingen modsiger dem, men de prøver at positionere sig som de eneste der roser de danske styrker. For at sige det rent ud: De misbruger reelt de danske styrker og de syv mænd der har tabt livet, i en heroisme-retorik der skal mindske deres personlige politiske ansvar. Desto mere ansvar og selvopofrelse som de danske soldater har udvist – desto mere rykkes fokus fra de politikere der på svagt grundlag sendte Danmark ud i en håbløs angrebskrig.

Ud af Irak – pga. indenrigspolitik
Slutteligt rundede debatten udtrækningen. Helge Adam Møller begyndte endnu engang med sin skinforklaring om tidspunktet for udtrækning. Lykketoft (S) borede i det – Espersen trak kortet: ‘Det er flabet at sige, fy, fy. Fogh er en stor mand der ikke bare tænker på intern magt’. Villy Søvndal sagde direkte at Espersens udsagn var ‘dumt’ – mere præcist kan det ikke siges.

Som en sidste afslutning der rundede hykleriet af – fortalte Gade, at irakerne nu havde det der skulle til for at klare sig selv. Kort sagt, en demontering af alt det som var gået forud i debatten. Enten kunne han ikke høre debatten fra det fjerne studie, eller også ønskede han det bare ikke.

Se i øvrigt disse indlæg for yderligere: Ind på en løgn og ud på en løgn og Ny regering – nyt menneskesyn