Ingen brune hoveder på Nyhedsavisen!

Hvornår slår integrationen igennem hos den fjerde statsmagt? Det spørgsmål kan jeg ikke lade være med at stille efter at have set Nyhedsavisens sommerferie-medarbejdercollage.

Uden at anlægge en grundig videnskabelig herkomst-analyse vil jeg konkludere at antallet af ikke-danskerblege medarbejdere er minimalt (godt tre ud af 120 har en anden glød).

Pressen er magtfuld, og har stor indflydelse på danskernes holdninger, og på beskrivelsen af vores hverdag og virkelighedshorisont. Bred etnicitet er ikke en garant for bred journalistik, men manglen på samme viser da ihvertfald (på denne avis) at etnisk ligestilling ikke er slået igennem. Billedet er måske/måske ikke – det helt samme på de fleste andre avis- og medieredaktioner, men hvad vi ser er et symptom på at der er en central del af det danske demokratiske samfund, hvor integrationen ikke endnu er slået igennem.

God sommer fra Balder (når jeg vender tilbage til bloggen efter ihvertfald en uges tid, vil det være lige op over at mit nye hjemmesidedesign lanceres. Min dygtige webmaster har nemlig noget i ovnen!)