Politi: Indlevelse – Omsorg og Tjenestepistol

dbcdee1090334dfdb8ba4712f36b8e11 tjenestepistol4Det var med en mindre undren, at jeg i går tirsdag d. 22, faldt over en annonce i Urban (s. 61), fra Rigspolitiets Personaleafdeling. Annoncen henvender sig til unge mulige aspiranter til politiet. En uddannelse som er vigtig for det danske samfund, og som jeg håber at mange, herunder især også kvinder og danskere med anden etnisk baggrund vil søge ind på.

I en tid, hvor der har været stor fokus på politiets brug af skydevåben, og at det bredt, også indenfor politiet er blevet anerkendt, at der skal tages hånd om problemet, da undrer det mig at annoncen lokker med følgende tre elementer i store typer: INDLEVELSE – OMSORG – TJENESTEPISTOL.

Der er ligesom en der falder lidt udenfor – eller måske er det bare mig der ikke har forstand på, hvordan man tiltrækker aspiranter til politiet? (Og jeg gik jo trods alt videre til hjemmesiden for at se nærmere på budskabet)
Disse skal jo dog også være de rigtige, og måske var det et bedre signal politiet sendte, ved ikke at lægge vægt på pistolen som et primært element. Måske det snarere skulle ses som et nødvendigt onde.

I den forbindelse er det glædeligt, at peberspray nu bliver et tilladt magtmiddel for politiet. Jeg tror og håber på, at det vil kunne forhindre en række skuddrab fra politiets side, uden at de derfor skal føle at de vil komme til at gå på kompromis med sikkerheden. Måske kan peberspray afstedkomme en kulturændring, så der kommer mere nuance i hvilket magtmiddel der er svarende til den enkelte forbrydelse. Dette vil være til gavn for politi og samfund.

Om annoncen så næste år vil komme til at lyde: INDLEVELSE – OMSORG – PEBERSPRAY, tvivler jeg på, og jeg håber det faktisk heller ikke.

Hvad mener du selv: Er annoncen klogt gennemtænkt med en overraskende tretrinsraket der lokker unge aspiranter til? Eller modarbejder annoncen det overordnede brand som politiet bør have?

En tanke om “Politi: Indlevelse – Omsorg og Tjenestepistol”

Der er lukket for kommentarer.