Den svenske prostitution rykker til Danmark

BalderSF 047Svenske Aftonbladet bragte i går en artikel om, hvordan den svenske lovgivning som gør det strafbart at købe sex hos prostituerede, nu betyder at både kvindelige svenske sexsælgere og mandlige svenske købere nu tager turen over Sundet for at sælge og købe sex.

Hvis der stadig er nogen der er i tvivl om effekten af den svenske model, bør disse oplysninger være medvirkende til at tegne et billede af et land som på ansvarlig vis har taget hånd om en ubehagelig problematik, hvor det ene køn i bund og grund udnytter det andet. At handelen flytter sig er et vigtigt tegn på lovens virkning.

I Sverige er antallet af gade-sexsælgere faldet drastisk – antallet af mænd der køber sex er faldet, og nyrekrutteringen af kvinder til prostitution er bremset: Se dokumentation her.

Derudover er der samstemmende meldinger om at menneskehandelen bevæger sig uden om Sverige som er blevet til ‘No go-territory’.

Læs SF’s prostitutionspolitik som jeg var medskribent på her: Køb af sex skal kriminaliseres

0 tanker om “Den svenske prostitution rykker til Danmark”

 1. Hvis de svenske ludere er lige så sure som de svenske politikere, filmmagere og forfattere vil jeg anbefale husarerne til at holde sig til de danske piger når trangen melder sig.

 2. Den eneste videnskabelige undersøgelse af den svenske sex-köpslag er norsk, og den konkluderer at loven overvejende er skadelig og ikke bør indføres i Norge.

  Bare til din orientering.

  mvh Steen

 3. “At handelen flytter sig er et vigtigt tegn på lovens virkning”

  Det er tilgengæld ikke et tegn på, at loven hjælper en eneste prostitueret.

  Eller, at der bliver færre ofre menneskehandel (hverken indenfor sexindustien eller de brancher hvor den værste handel med mennesker foregår..byggebranchen, landbruget osv)

  Loven har formået, at ændre svenskernes holdning så langt, at de nu er tæt på at korsfæste 4 unge (men myndige) mænd som har besøgt lovlige prostituerede i et andet land.
  http://luder.smartlog.dk/93501_De_er_skore_de_svenskere.html

  Har du forøvrigt læst hvad svenske prostituerede mener om den svenske sexlov:
  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/
  http://gretagarbo.bloggspace.se/
  http://fairyescort.wordpress.com/
  http://swedishmichelle.blogspot.com/index.html
  http://phonephucker.blogspot.com/

  De er bare ikke enige med hverken dig eller de svenske politikere om, at loven har forbedret forholdende for nogen…..problemer er heller ikke blevet fjernet….de er bare fejet under jorden…eller over til nabolandende.

 4. Balder, ifølge den dokumentation, du linker til, vurderer det svenske Rikskriminalpolisen, at der hvert år kommer mellem 400 og 600 ofre for menneskehandel i relation til prostitution til Sverige.

  I Danmark vurderer Politiet, at maksimalt 1 eller 2 procent af udenlandske prostituerede, der kommer til landet, er ofre for menneskehandel.
  http://www.politiforbund.dk/show.php?show=3638&element=1
  Det svarer til mellem 40 og 80.

  Når man korrigerer for befolkningsstørrelsen er dermed mindst fem gange ofre for menneskehandel i svensk prostitution som i dansk.

  Har du en kommentar?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *