Procent eller procentpoint ?

Nu må de altså snart lære det! Det er for mig en af de største mediegåder, at især tv-nyhedsredaktionerne ikke kan forstå forskellen mellem procent og procentpoint. I 95 % af tilfældene er der jo tale om at få formidlet et fald eller en stigning i procentpoint, så det må da være til at klare. Senest i torsdagens DR-nyheder vedr. faldet i vælgertilslutning til DF. Her meldes der om en procentvis tilbagegang, men der er dog tydeligvis tale om procentpoint. I TV2-nyhederne klarede de sig udenom procentpoint ved blot direkte at omtale procenterne. Sådan kan det jo så snildt klares korrekt.

0 tanker om “Procent eller procentpoint ?”

 1. Hej. Havnede på din side da jeg IKKE vidste forskellen på procent og procentpoint. Du skriver særdeles nedgørnde i din tekst. Jeg anser mig ellers for rimelig intilligent. Er både udd. elektriker, elektroniktekniker og IT-administrator. Men lige det med pointne vidste jeg så ikke. Men jeg syntes måske du som folketingskandidat passe på med at nedgøre andre mennesker som altså ikke lige ved et eller andet!!!
  Men jeg fandt en god side og ved nu hvad forskellen er!

 2. Hej Johnny
  Min tydelige træthed skyldtes udelukkende at medieredaktioner så ofte formidler det forkert. Da bliver det naturligvis også svært for seere og læsere at forstå det.

  Føl dig som enkeltborger endelig ikke talt ned til – det var aldrig meningen. Min kritik gik kun på journalister/redaktioner som efterhånden burde have fået den lille detalje på plads fx. under valgkamp hvor det nævnes så tit. Ligesom hvis en anden fagmand konstant formidlede noget centralt i erhvervet forkert.
  Vh. Balder

 3. Hvis renten stiger fra 4% til 5% er den steget eet procentpoint. Med 4 + 25% af 4 = 5, så egentlig er den steget 25%

 4. Så ta jer da en uddannelse hvis I ikke forstår det her. Det er fandeme så indlysende og kan kun være et spørgsmål om inkompetence hvis man ikke kan se logiken i nedenstående – jajaja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *