Rystende lægevagt

Godt – endelig kommer der fokus på ringe lægevagter. At der skulle en syg minister til at få det til at ske er for mig underordnet. Bare der sker noget nu. Med en 15 måneders datter der flere gange har ligget på over 40 i feber, fået feberkramper, samt har været indlagt, har jeg oplevet problemet med lægevagter. Nu forstår jeg hvorfor det aldrig var på tale, at der skulle sendes en læge ud, men at jeg med en meget syg datter selv skulle tage til lægevagt: Det ville han miste honorar på!! (Læs Ekstra Bladet)

Efterhånden vidste jeg hvad de ville sige, og ringede da blot for at gøre et eller andet. De kunne reelt ikke vide, hvorfor hun havde så høj feber. Det kunne være livstruende, men svaret var blot: “afvent situationen, og se tiden an” Tro mig det havde vi allerede gjort i lang tid.

Lad mig til slut blot indskyde, at ikke alle lægevagter agerer ringe, og at vi generelt har et bedre sundhedssystem end mange andre steder. Men honorar-ordningen opfordrer ikke til, at borgerne får den bedste behandling, og med tanke på et stærkt velfærdssamfund, burde man kunne få sundhedsvæsenet i et bedre gear.