Utålelige udtalelser fra imam, samtidig med at muslimer vender Al-Qaeda ryggen

Forstemmende er det at høre en åndelig leder, imamem Abu Hassan fra Odense udtale følgende til Politiken:

Jeg har boet i Danmark i 20 år, og jeg har aldrig hørt om, at nogen her overhovedet skulle tænke sådan en tanke. Det kan være PET selv, der har plantet beviserne på de computere, der blev konfiskeret. Man ved det ikke.

20 år har åbenbart ikke været nok til, at få imamem til at tro på retssamfundet. Sådanne udtalelser er dybt skadelige for integrationen, og for ungdommen i Vollsmose er den farligt vildledende. Uskyldige er de indtil andet er bevist, men terrorister taler altså ikke med imamer om bomber, og går ikke rundt med langt skæg og med koranen i hånden.

En glædelig nyhed er dog, at den britiske tænketank Chatham House mener, at Al-Qaeda mister opbakning fra verdens muslimer. Læs rapporten.

Hovedkonklusionen er bl.a. at islamistiske grupper i vesten arbejder udfra demokratiske samfundskanaler, altså lever i de respektive lande som integrerede og fredelige, men har en bagtanke. Kort sagt er de arresterede prototyper på moderne terrorister, og vi må som det også har været fremme indse, at Danmark fremstår som terroristguf, især set i lyset af vores internationale halehæng til USA, som Fogh har ført os ud i.

Update: Det kan synes at være et knæfald for terrorismen, men jeg kan umiddelbart godt forstå de adspurgte danskere der har sendt vores terrorfrygt op på en førsteplads i verden. Og det endda inden London-arrestationerne og anholdelserne i Vollsmose. Det er desværre udtryk for grum realistisk sans.