Hvad kan Naser Khader egentlig ?

Ja, det har jeg tit spurgt mig selv om, men har ikke fundet svar. Er pressen for ukritisk i forhold til Khader? eller er han bare dygtig til at styre dette spil? Naser KhaderHvilke sager og områder havde han inden Muhammedtegningskrisen udvist særskilt indsigt indenfor? Er den til tider lidt overfladiske mediefremtoning, en velvalgt strategi for at komme bredt ud? eller dækker den bare over manglende faglig dybde? Er Khader en dygtig politiker og/eller en dygtig iscenesætter?

Der hersker ingen tvivl om at truslerne mod ham og nødvendigheden af PET-overvågning, ikke bare er en trussel mod Khader, men mod demokratiet. Ingen kan misunde ham dette, og gevinsten for hans modige fremtoning er velfortjent. Men når det er sagt, kunne jeg godt ønske mig en presse der noget mere kritisk skar ind til benet, og undersøgte hvilken politisk ballast Khader egentlig bær rundt på. Det er ikke min rolle, jeg stiller blot spørgsmålet.

Det kunne tillige være interessant at høre radikale stemmer fortælle om Khader. Når han velsagtens uden at blinke, i Politiken udtaler:

Jeg kunne godt tænke mig, at vi spillede mere som et samlet hold. Hvis vores projekt skal lykkes, skal vi være bedre til at formidle projektet, fokusere på hele holdet og bruge alle kræfterne på gruppen. Jeg synes, at man har brugt holdet for lidt.

Da må da der være radikale der ruller med øjnene, for man skal da normalt til Dansk Folkeparti for at finde udtalelser der så åbenlyst underkender, at der er andre måder hvorpå en given situation kan anskues.

Update mandag d. 7. august: I Information bedriver Naser Khader den mest mærkværdige skelnen mellem ‘ultimative krav’ og ‘ultimative mål’. Han forsøger at akademisere nogen udtalelser der går imod grundholdningen i hans folketingsgruppe. Denne form for tilbagetrækning ligner for mig at se et ‘ultimativt selvmål’.

0 tanker om “Hvad kan Naser Khader egentlig ?”

 1. Som jeg husker det, havde Khader ingen specielle “mærkesager”, hverken da han sad i Borgerrepræsentationen eller i sine første år på tinge. Præcis som mange andre “menige” politikere – observans uagtet.

  Men i takt med, at DF desværre fik så meget opmærksomhed, blev Khader meget synlig som den indvandrer, han nu engang er. Blev hevet frem i tide og utide, når der skulle tales om integration. Noget han i øvrigt var dødtræt af – for han sad ikke i folketinget, fordi han var indvandrer, men fordi han er dansker!

  Som jeg ser det, har han i grunden bare valgt at acceptere den rolle, han ikke ønskede. Erkendt, at han ikke får lov at nøjes med at være “Viktor Grøn”, som hans navn faktisk betyder oversat fra arabisk – eller hvad det sprog nu hedder.

  Som han på et tidspunkt sagde: Hvis imamerne er så skidebange for, at jeg bliver integrationsminister, så er det det, jeg vil være. For de kan da få det, som de frygter.

  Hilsen en partifælle – og Khader-fan…

 2. Hej Fr. Møller
  Tak for indspillet. Det er en interessant diskussion, især efter at Khaders fæller på Borgen i dag ligger afstand til hans ‘åbenmundethed’.
  Men ‘Viktor Grøn’ – det var lige godt pokkers (-:

  Syntes egentlig at det er bemærkelsesværdigt, at han som du siger ikke har haft egentlige mærkesager, især fordi han vel altid har været mere kendt end de ‘normale’ ukendte (lokal)politikere på Borgen i de store grupper. Altså dem som man som du gør det, også kan kalde ‘menige’.
  Vh. Balder

 3. Khaders udtalelse “Nu vil jeg gøre op med de radikale”– Den kom i går!
  Har du en klog kommentar til det?

  Er han ved at konventere ? Eller hvad ?

  Som fan af ham kan jeg da håbe på det kunne blive til S.f.er ((-:
  M.V.H. Lisbeth Mogensen

 4. Hej Lisbeth
  Jeg tror ikke pt han er på vej væk fra de radikale, men han formulerer sig ofte lidt skævt i forhold til hvad han mener. Vær forvisset om at han ikke søger til SF.
  Vh. Balder

 5. Nej helt sikkert ikke . Men i SF. kunne vi godt bruge en fremtrædende mand af anden etnisk baggrund , som i den grad fremmer forståelsen mellem mennesker . Han bygger bro .
  Jeg læser din hjemmeside med stor interesse.
  V.H. Lisbeth Mogensen

 6. Var for god ordens skyld en tur inde på http://www.khader.dk, hvor man bl.a. kan læse følgende:

  “Jeg var tidligere radikal ordfører for erhverv, etik, kultur, ligestilling, medier og sundhed.”

  Så mærkesager har der jo været. Mon ikke problemet – hvis det altså er et problem – snarere er, at div. medier faktisk kun fokuserede på Khaders status som velintegreret muslim?

 7. Hej Fr. Møller
  Din kommentar kom desværre først på nu pga. et nyt antispam-system, der først fangede den.
  Naturligvis har medierne en stor andel i Khaders brand, og i RV-gruppen har han blot hidtil ikke haft nogen tungere ordførerskaber. Nu bliver han vist ikke til at komme uden om, endskønt flere i gruppen nok helst ønskede dette.

 8. Hej Lisbeth
  I bund og grund har vi vel bare brug for alle ‘der kan fremme forståelse mellem mennesker’. Kan sagtens forstå hvad du ønsker, men faren er jo at folk opstilles og vælges udfra etnicitet/hudfarve, og ikke udfra politisk talent. Dette gør det jo ydermere svært at slippe af med denne ballast. Præcis som hvis man som kvinde valgtes pga. kvotering.
  Fortsat god søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *