Ros til en politisk modstander

Borgmester i Høje-Taastrup - Michael Ziegler (K)Når en konservativ borgmester handler samfundsklogt og udsender stærke og progressive integrations-signaler skal jeg gerne være med til at sige: “Godt taget, klap dig selv på skulderen”. Og, nej det er (som man kan se på billedet) ikke Frederiksbergs borgmester Mads Lebech jeg taler om, men Michael Ziegler der er K-borgmester i Høje-Taastrup kommune. Han har i en måned boet i den udskældte ghetto – Taastrupgård, og de efterfølgende udtalelser er af en kaliber, der kan bruges som et positivt springbræt frem mod bedre integration.

At det først var en valgkamps-gimmick han fyrede af, for at blive valgt som borgmester skal ikke ligge ham til last. For han holdt sit ord og gennemførte det, med en åben tilgang. Selvfølgelig rummede det en god portion mediepleasing, og som single havde han mulighederne, men igen – hatten af for det. Mest af alt syntes jeg at hans udtalelse om, at det i højere grad var danskere med social slagside der var et problem end de brune borgere, er værd at gemme i baghovedet. Samtidig er han dog også ærlig omkring de unge drenges dalren rundt i kvarteret. Kedsomhed kan føre til negativ adfærd. Sport er til stadighed en af de bedste måder, hvorpå man kan hive drenge væk fra det rodløse. I alle kommuner burde der gøres meget for at få dem ind i klubberne, gerne med frit medlemskab i den første tid, og vedvarende gratis for de dårligt stillede.
Alt i alt sundt at vi erkender, at sandheden om ghettoisering ikke er så ligetil som vi har en tendens til at tro. Postivt fokus skal gå hånd i hånd med at afklare og løse det negative. Alle såkaldte ghettoer er for så vidt forskellige og skal imødegås med forskellige redskaber. Men kritisk er jeg dog grundlæggende overfor sammenklumpninger af ikke-etniske danskere og folk med sociale problemer, idet positiv integration naturligvis har bedre vilkår, når socialt stærke og velintegrerede borgere er i flertal.