Kommunalvalg uden snak om kommunalreform

En antidemokratisk vits bliver udfoldet af regeringen i disse uger. På tinget må der ikke tales om det der er hovedgrundlaget for valget – nemlig kommunalreformen. Den er den største skjulte socialreform i nyere tid, men det er der ingen der skal huskes på lige før valget. Derfor aflyser regeringen alle forespørgsler og samråd. Fx har Poul Nødgaard fra Dansk Folkeparti, formand for kommunaludvalget, udsat et åbent samråd med Lars Løkke Rasmussen. I samrådet skulle han ellers have redegjort for kommunernes økonomi.

Lars Løkke har endvidere i et svar til SF sagt, at han ikke mener udligningsreformen har relevans for den kommunale valgkamp.

Med andre ord skulle det økonomiske grundlag for kommunernes virke være ligegyldigt, når man som kommunalpolitiker skal præsentere sin politik for de næste fire år.

Underligt nok misser de borgerlige på Frb. ikke en eneste mulighed for at brokke sig lidt over denne udligning, som betyder at Frb. sender ca. 1.3 mia afsted hvert år. Men det er den sociale grundtanke i velfærds-Danmark der udfoldes.