Radikalt ryk mod venstre

file 08qn6hwj6zdntdbuwf6u 30502Farvel til Jelved – en ferm og saglig politiker – velkommen til Vestager – en anden ferm og saglig politiker.

Rokaden i den radikale gruppe lugter af et centrum-venstre samarbejde, og jeg er ikke i tvivl om at det er det, der inden næste valg vil blive meldt ud.

Dog skal vi lige rundt om nogle hurdler, idet de radikale endnu vil opretholde billedet af et parti der vil gå til både højre og venstre. Dette træk skyldes naturligvis meget Ny Alliances position.

Derfor spiller de ud med følgende:
Udtalelse fra Det Radikale Venstres folketingsgruppe

Vær forvisset om at opfyldelsen af disse tre regeringspunkter:
– tage hånd om miljø, klima og økologi
– gennemføre reformer, der bygger på tillid til offentligt ansatte og giver bedre velfærd
-skabe en anstændig udlændingepolitik

– bedst opfyldes sammen med SF. Vi vil ihvertfald gerne – dog vil jeg ikke bare skabe en anstændig udlændingepolitik – den skal saftsuseme være human og menneskekærlig.

Så når RV skriver: “Vi opfordrer Venstre, Konservative og Ny Alliance til at gøre sig uafhængige af Dansk Folkeparti og gentager vores opfordring til Socialdemokraterne om en åben drøftelse af mulighederne for en ny politik, der er forankret på midten.”

– da kan jeg ikke opfatte det som andet end spil for galleriet. De andre skal give RV undskyldningen for at gå mod venstre – det skal RV ikke selv gøre på forhånd. For så bliver de skudt i skoene, at de ikke ønsker samarbejde – og ikke vil af med blokpolitikken. RV ved jo inderst inde godt, at V og K har været ligeså ansvarlige for seks års makværk på de tre områder, som Dansk Folkeparti.

Og til slut – mon ikke Ny Alliances nyeste medlem bliver en opportunistisk Morten Helveg Petersen? Han har ihvertfald fået et skub og en undskyldning.