Den u-rene socialisme – om den kommunale udligning

Mads Lebech (K) går som et såret dyr rundt på Rådhuset. Regeringen med hans egne partikammerater har nemlig bedt ’os’ på Frederiksberg om, at bløde 65. mill. kr i kommunal udligning. Den nye lov kan ligne en irettesættelse af den alligevel ikke så indflydelsesrige Lebech. Det gør ondt, og han må derfor ty til det hårdeste skældsord af alle – ”socialisme af værste skuffe”. Jamen, tak for tilliden – nok vidste jeg at det gik godt i SF, men at regeringen nu uforvarende fører socialistisk politik er ny viden.    

Rent faktisk ligger det da således også milevidt fra sandheden, og vi vil derfor meget gerne have os frabedt inddragelse i regeringens misere. Udligningstanken er som sådan sund fordelingspolitik, men når den føres af en borgerlig skattestops-regering bliver resultatet meningsløst. Progressive kommuner straffes, mens stilstand belønnes. Ydermere må millionerne grundet regeringens ideologiske udsultning af den offentlige sektor, og den vedvarende mindskelse af det kommunale styre, nærmest kun bruges til skattelettelser. Sociale nedskæringer det ene sted bliver til skattelettelser et andet, hvilket står i skærende kontrast til befolkningens ønsker.

Så kære Mads Lebech – havde vi socialister magt som vi har agt, var du muligvis blevet rigtig gal, men det havde til gengæld muliggjort en bevaring af en velfærdsstat med sammenhængskraft, og ikke en gradvis nedbrydning.
Vælger du at tage konsekvensen, af det der i dine øjne er en ideologiske deroute for de konservative, og erklære dig som løsgænger, vil du med denne nye og unikke magtposition med sikkerhed blive belønnet med gode udvalgsposter af den nuværende opposition.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg 9. marts 2006)