Offentligt tilgængelige bilag

Forslag til beslutning:

”Kommunalbestyrelsen beslutter, at bilag til åbne udvalgs- og kommunalbestyrelsesdagsordener lægges op på Frederiksberg Kommunes hjemmeside til download samtidig med at dagsordenerne udsendes elektronisk.”

Begrundelse:
I SF mener vi, at det er gavnligt for det lokale demokrati, at alle borgere har mulighed for at læse de bilag som politikerne bl.a. træffer deres beslutninger på baggrund af. Samtidig udvides muligheden for at kvalitetssikre de beslutninger, som politikerne på rådhuset træffer. Ofte ligger der yderst centrale oplysninger i bilagene, som ellers primært kun vil komme politikerne for øje.
Som inspiration for gennemførligheden af denne beslutning kan der henvises til hjemmesiderne for henholdsvis Københavns, Odense, Århus og Aalborg Kommune, hvor bilagene til samtlige dagsordener og referater er at finde i god tid før møderne afholdes.

Stillet af SF v. Balder Mørk Andersen, Rådmand