Burka og sexkøb

Burka-sagen er i sig selv et politisk selvmål for Venstre og Konservative, men i redningsbestræbelserne er der trods alt åbenbaret en samfundstilgang der burde have implikationer på andre mere væsentlige områder.Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener nemlig, at det danske samfund skal være et åbent samfund, der baserer sig på demokratiske værdier, og at det kvindesyn, som burkaer repræsenterer skal bekæmpes. Det er nemlig for ham at se ”fænomenet, menneskesynet og de værdier, de hviler på”, som er væsentlige og bør bekæmpes.

Tænk om det var begrebet prostitution som den borgerlige statsminister talte om, og hvis den seksualiserede vold mod prostituerede nød den samme opmærksomhed. Så kunne vi få både grundige undersøgelser, sociale tiltag, og passende retslig opmærksomhed på mennesker der skader andre ved at købe sex.

(Politiken d. 22. januar – indsendt som talsperson for 8. marts-initiativet)