SF’s unge hold hviler ikke på laurbærrene

’Tak for tilliden’ skal det hermed lyde til alle de 9.212 borgere på Frederiksberg, der stemte på SF ved kommunalvalget. Det svarer til 18,4 % af alle stemmer, hvilket betyder, at SF i forhold til sidste valg er gået frem med 8,3 procentpoint. Helt konkret har fremgangen resulteret i en fordobling af mandaterne på Rådhuset. Her er vi nu et firkløver, der i de kommende fire år skal søge at sætte vores konstruktive SF-mærke på kommunens drift og udvikling.

Genvalgt blev Anne-Mette Wehmüller, og hun får nu selskab i gruppen af de nyvalgte Balder Mørk Andersen, Rikke Lauritsen og Tue Damsø.

Gruppens aldersgennemsnit ligger kun lidt over de 30 år, og hermed tegner SF meget klart Rådhusets yngste hold. Det betragter vi som en stor styrke, især når der skal tages fat på at udvikle en kommune, hvor det er sjovere at være ung, og hvor børnefamilier føler sig trygge ved daginstitutioner og skoler. Derudover står vi meget stærkt på miljøområdet, og her ser vi det som et hovedfokusområde at sikre en bæredygtig kommune med meget mindre forurening.

Samtidig glæder vi os over vores store bagland, og især over de mange nye medlemmer som SF på Frederiksberg har fået igennem de sidste fire år. Her kan vi trække på megen erfaring og vi vil arbejde på at inddrage både trofaste og nye medlemmer i arbejdet for de bedste vilkår for ældre, psykisk syge og socialt udsatte, samt i arbejdet med at skabe en kulturelt udfordrende kommune med lidt for enhver smag.

Vi mener, at fremtidsudsigterne er lyse, i særdeleshed fordi SF med sin nye styrke har sikret sig poster i samtlige politiske udvalg. Vi udgør et solidt team med forskellige kompetencer, der supplerer hinanden perfekt, og vi glæder os enormt til at komme i gang med arbejdet. Vi vil knokle for at leve op til tilliden fra alle Jer, der har stemt på os.

Forandring af Danmark er et generelt mål for SF. Derfor sørger vi indflydelse her i kommunen – og derfor vil vi have et nyt styre på Frederiksberg. Vi vil ikke administrere – vi vil forandre og forny til det bedre, og vi tager gerne et skridt ad gangen. Der er store opgaver, der venter, men vi vil gå til arbejdet med flid og optimisme – og levere konstruktive svar på udfordringerne på Frederiksberg.

SF’s gruppe på Frederiksberg Rådhus
v/ Balder Mørk Andersen, Anne-Mette Wehmüller, Rikke Lauritsen og Tue Damsø

(Frederiksberg Bladet d. 15. december 2009)