Prostitution og menneskehandel: Janet Napolitano i København

Janet NapolitanoDet er muligt at der ikke er så mange uden for USA der kender Janet Napolitano. Men i USA er hun en særdeles væsentlig figur. Hun er nemlig United States Secretary of Homeland Security, eller hvad man på dansk kalder Minister for intern sikkerhed.

Her fornylig tirsdag d. 3. november var hun i Danmark og deltog da i et møde arrangeret af Dansk Institut for Internationale Studier, Institut for Menneskerettigheder og organisationen Humanity in Action.

Temaet var trafficking – det vi kender som menneskehandel, og i den anledning var jeg draget afsted for at repræsentere 8. marts-initiativet. I særdeleshed var vi interesserede i at høre Janet Napolitanos holdning til at forbyde køb af sex for derved at dæmme op for menneskehandel. Jeg fik stillet vores spørgsmål, og svaret kan læses i en artikel i Kristeligt Dagblad som der hermed linkes til:

USA-minister giver gode råd mod menneskehandel