Tale ved 8. marts-initiativets fejring af Norges nye sexkøbslov d. 21/11-08

Tagstillingmand.dkKære nordmænd – kære 8. marts-initiativ – kære fremmødte

Jeg er glad for at stå her i dag sammen med jer.
Det er dejligt at kunne fejre en sejr i kampen mod prostitution. Den norske lov er en af de vigtigste rets-, social- og ligestillingspolitiske vedtagelser i Norden i mange år.

Jeg syntes at vi skal sende en kærlig tanke til de nordmænd der gennem flere år ufortrødent har kæmpet for at denne dag skulle blive til virkelig. Det er så sandelig en sejr – hvor er den fortjent – og hvor skal den dog fejres.

Jeg vil benytte lejligheden til i særdeleshed at send en hilsen til de norske mænd. Til dem som sammen med de ufortrødent kæmpende kvinder har stået i frontlinjen og taget de verbale tæsk fra prostitutionslobbyister og egoistiske sexkøbere. Det har lydt: ”I skal ikke blande jer i mit sexliv! Det er en sexydelse jeg har købt og betalt! Støt det fattige Afrika – køb et nigeriansk blowjob! Det er ikke lige populært som mænd, at tale de godt 15 % sexkøbende mænd og lobbyen midt imod.

Langt størstedelen af alle sexkøbere er mænd – og de har nu i Norge mistet deres forkvaklede ret til at købe sig adgang til især kvinders men også andre mænds krop.

I Norge har man nu taget et syvmileskridt mod et samfund hvor borgere sætter andre menneskers sundhed højere end deres egen seksuelle tilfredsstillelse.

Norske drenge i omklædningsrummet har fået besked om, at det ikke er sejt at få stivet manddommen af hos en prostitueret.

Ældre norske sexkøbere må sande, at prostituerede tager varig skade af, at komme forbi for at genopfriske fordums bedrifter.   

Den unge nordmand på bytur uden held hos kvinderne, har nu fået at vide, at den prostituerede på Karl Johan ikke er lige så seksuelt trængende som ham – hun trænger derimod kun til pengene.

Norske familiefædre med børnesæde bag i bilen, tænker sig nu forhåbentlig om en ekstra gang, før de lige snupper et blowjob på vej hjem til konen. De må nu nøjes med en haps dog.

I Norge forsøger man aktivt at sikre et samfund med gensidig respekt og ligeværd mellem kønnene.

Det er en stor dag for Norge – det er en stor dag for Norden, og det er en stor dag for den fælles globale kamp imod udnyttelse af medmennesker i prostitution. Og for iværksættelsen af solide sociale tiltag til gavn for de prostituerede.

I Sverige er det forbudt at købe sex – i Norge er det nu også forbudt at købe sex – i Danmark er det endnu tilladt at udnytte andre menneskers sociale problemer for en enkelt udløsnings skyld. Vil vi finde os i det? NEJ

Vil vi derimod kunne tage nordmændene og svenskerne i hånden.

Stå tæt sammen – skulder ved skulder. Og sammen udbasunere:

Vi står sammen i kampen mod prostitution! JA

Vi står sammen i kampen mod menneskehandel! JA

Vi står sammen i kampen for et samfund, som ikke understøtter en menneskefjendsk global sexindustri! JA