Prostitution og Kvindehandel – 8. marts-initiativet siger ‘Forbyd sexkøb nu’

Tagstillingmand.dk8. marts-initiativet, et samarbejde mellem organisationer, der arbejder for et forbud mod sexkøb i Danmark, inviterer til  fejring af 8. marts 2008 under temaet ’Prostitution og Kvindehandel’. 

Kl. 13-15: Demonstration under parolen ”Forbyd sexkøb nu” starter fra Rådhuspladsen og bevæger sig igennem byen til Christianshavns Torv.  

Talere under demonstrationen:
Hanne Helth (Dansk Kvindesamfund, initiativtager)
Maria Carlshamre (Feministisk Initiativ, Sverige, medl. af Europa-Parlamentet)
Pernille Vigsø Bagge (SF, medl. af Folketinget)
Britta Thomsen (S, medl. af Europa-Parlamentet)
Leikny Øgrim (Feministgruppe Ottar, Norge, prof. v. Oslo Uni)
Johanne Schmidt Nielsen (Enhedslisten, medl. af Folketinget) 

Kl. 16-21: Christianshavns Beboerhus er rammen for workshops, filmforevisninger, mediecafé, musik og paneldebatter om prostitution og kvindehandel.  

Kl. 21-01: holder vi fest med vj’s og live bands: Nanna Larsen med band, Maria Køhnke med band m. fl. Entre 35 kr. 8.marts-Initiativet står for café, salg af varm mad og bar om aftenen. Både kvinder og mænd er velkomne.Kom og vær med til at demonstrere, debattere og feste! 

Se også vores internetside www.tagstillingmand.dk fra 15. februar 2008. Tilmeld dig evt. vores gruppe på Facebook 

For henvendelser vedrørende dagen: Sekretariatet: ottendemarts@yahoo.dk Talspersoner: Maja H. Nielsen: mhn@dsu.net, Hanne Helth: hhelth@gmail.com og Balder M. Andersen: balder@baldersf.dk  8. marts-initiativet består af: Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Dansk Kvindesamfund, Enhedslistens Kvindeudvalg, feministisk forum, Gefion, Kvinder i Musik, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Kvinder i Sort, Kvinderådet, Kvindelige Kunstneres Samfund, Reden, Reden Stop Kvindehandel, SF’s Ligestillingsudvalg, Socialistisk Folkepartis Ungdom, SUF’s Kvindegruppe, Soroptimisterne og Zonta

0 tanker om “Prostitution og Kvindehandel – 8. marts-initiativet siger ‘Forbyd sexkøb nu’”

 1. Og hvad skulle man så få ud af at forbyde prostitution?

  Det er verdens ældste erhverv, og det har fungeret og funger selv i samfund som de medst retaderede religiøse fundamentalister styrer med hård hånd. Hvad får dig til at tro at man i Danmark, som trods SF og venstrefløjens ønske om mikrostyring af borgerne, er et frit og demokratisk samfund?

  Hvor skal politiet eller myndighederne få ressourcerne fra? Og tror du egentlig ikke det vil ske det samme som med HASH og NARKOTIKA, at nrå dte forbydes, da vil flere gøre brug af det?

  Pricnipieltset skulle man tro at SF og resten af venstrefløjen skyder sig selv foden i disse kampagner, da det ikke alene gør reklame for prostitution, men også viser, at man i realiteten vil understøtte et forbudssamfund.

  De bedste hilsner,
  Peter Sjølin
  velfaerdssamfund.dk

 2. Peter – det glæder mig, at du nu ‘taler’ lidt pænere, og kaster en smule mindre med mudder.

  Når du skriver at vi vil ‘forbyde prostitution’ er det bare forkert, eftersom vi vil forbyde købet.

  Prostitution fungerer ingenlunde. Det kommer globalt til udtryk som udnyttelse af andre mennesker. Det sætter vi fokus på, og det vil mindske efterspørgslen som det er sket i Sverige, hvilket ligeså har mindsket udbuddet.

  Din floskeltale om ‘forbudssamfund’ viser dog stadig at du holder mere af at stå og råbe alene, end at tage en sober debat.

 3. Så lad mig da råbe lidt sammen med Peter Sjølin

  Når Sf forbyder sexkøb, forbyder de også prostitution. At sige andet er nonsens. Vi vil jo komme til at opfordre til kriminalitet … og det er kriminelt.

  Hvordan forestiller I jer, at politiet skal få fat i de nye forbrydere? … det kan de kun gennem de prostituerede, når handlen er indgået. Valget for os, bliver at leve endnu mere i skjul end vi gør nu og endnu mere udsat

  Det I ønsker (åbenbart) er, at forpeste prostitueredes liv og gøre det så hårdt at leve af faget, at vi tvinges til at gøre det I gerne vil have vi skal gøre …. finde på noget andet at lave.

  Og hvis vi protesterer imod den slags tiltag og siger at vi trives i faget, så kalder I det bare falsk bevidsthed … vel vidende at vi dårligt kan forsvare os fordi vi er nødt til at holde os anonyme. Det er vi pga de fordomme og den stigmatisering som nu bliver cementeret med en demostration af folk som intet ved om prostitution. Og heller intet ønsker at vide … så ville I vel have spurgt os.

  Tror du, at du ved hvordan andre mennesker ønsker at leve deres liv? Tror du, som aldrig har været hos en prostitueret (går jeg ud fra) og aldrig har været i prostitution (er jeg sikker på), at du ved ret meget om prostitution.

  Du ved intet. Og jeg ved godt du heller ikke ønsker at vide mere, fordi du tror du ved nok…. hvor er det sørgeligt, at så ung og energisk et menneske som dig Balder, er så blind, forstokket 🙁

 4. BMA: Til ’Luder’ – jeg svarer dig konkret på dine forskellige spørgsmål og insinueringer.

  “Når Sf forbyder sexkøb, forbyder de også prostitution. At sige andet er nonsens. Vi vil jo komme til at opfordre til kriminalitet … og det er kriminelt.”

  BMA: Du har uret. Afkriminaliseringen fra 1999 fastholdes selvfølgelig eftersom det er kunderne og ikke de prostituerede der skal stilles til ansvar. At få dette til retsligt at virke er nemlig bare et spm. om at indrette straffeloven efter hvad der ønskes. Hvis det ikke er noget problem i Sverige, bliver det det selvfølgelig heller ikke i DK.

  “Hvordan forestiller I jer, at politiet skal få fat i de nye forbrydere? … det kan de kun gennem de prostituerede, når handlen er indgået. Valget for os, bliver at leve endnu mere i skjul end vi gør nu og endnu mere udsat.”

  BMA: Politiet må løse opgaven på bedste vis, ligesom i Sverige. Når du siger at de prostituerede allerede nu lever i skjul, og udsat, får det mig igen til at sige: Jamen, det viser da hvilket enormt problem vi har. Jeg vil ikke holde op med at bekæmpe den seksuelle udnyttelse og vold der foregår nu, af frygt for at det skulle blive værre. Nok er nok – det kan ikke accepteres i et velfærdssamfund hvor vi tager vare på hinanden. Og for det første tror jeg ikke at man i Sverige har oplevet en forråelse. Tværtimod er der blot blevet færre prostituerede, for de voldelige mænd at fordele sig på, hvilket da kan opleves som hårdere. I øvrigt kan prostitution aldrig foregå fuldstændigt skjult.

  “Det I ønsker (åbenbart) er, at forpeste prostitueredes liv og gøre det så hårdt at leve af faget, at vi tvinges til at gøre det I gerne vil have vi skal gøre …. finde på noget andet at lave.”

  BMA: At klandre dem der går imod udnyttelsen af andre mennesker for at forpeste nogens liv finder jeg mærkværdigt. I øvrigt er de mange sociale tiltag en sideløbende del af en kriminalisering. Samfundet bør tage et større ansvar for at hjælpe kvinder (og mænd) ud af prostitution, da det er et skadeligt liv.

  “Og hvis vi protesterer imod den slags tiltag og siger at vi trives i faget, så kalder I det bare falsk bevidsthed … vel vidende at vi dårligt kan forsvare os fordi vi er nødt til at holde os anonyme. Det er vi pga de fordomme og den stigmatisering som nu bliver cementeret med en demostration af folk som intet ved om prostitution. Og heller intet ønsker at vide … så ville I vel have spurgt os.”

  BMA: Du bliver nødt til at forholde dig til hvad jeg skriver og siger. Argumenterne er mangfoldige. Men lad mig understrege at den viden der er om prostituerede i og efter at være kommet ud af prostitution fortæller om en verden med mange nødvendige overlevelsesstrategier.

  “Tror du, at du ved hvordan andre mennesker ønsker at leve deres liv? Tror du, som aldrig har været hos en prostitueret (går jeg ud fra) og aldrig har været i prostitution (er jeg sikker på), at du ved ret meget om prostitution.”

  BMA: Hvorfor skulle der være forskel på, hvordan jeg finder mig i stand til at udtale mig om prostitution som om fx vold. Skal jeg have udøvet det eller være blevet udsat for det før jeg kan have en politisk holdning? Med et sådant udsagn skulle vi jo heller ikke lytte til forskere – blot fordi de ikke selv har erfaringer som sexkøber eller prostitueret.

  “Du ved intet. Og jeg ved godt du heller ikke ønsker at vide mere, fordi du tror du ved nok…. hvor er det sørgeligt, at så ung og energisk et menneske som dig Balder, er så blind, forstokket”

  BMA: Jeg synes at du forveksler uenighed med ignorance. Jeg mener nu nok at sætte mig ind i tingene inden jeg tager stilling.

  I øvrigt udtaler du dig meget om ’os’ og ’vi’ altså de prostituerede – men hvordan kan det være at du føler adkomst til at tale på over 6000 menneskers vegne? Jeg syntes oprigtigt talt, at du skulle overveje, hvorvidt den kamp du fører for prostitution, gavner andre ligeså meget som du mener at den gavner dig selv. Hvad du finder godt for dig selv – er muligvis ikke godt for andre. Og man bør se på prostitution ud fra et større hele, med ansvar for mennesker både nu og i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *