(PM) En kugle der dræber uskyldige

SF’s retsudvalg vil have Justitsministeren til at undersøge politiets ammunition.

Af: Balder Mørk Andersen, folketingskandidat for SF

DR programmet ’21 Søndag’ gav et indblik i det danske politis brug af ammunition. Det dokumenteredes at det danske politi bruger en ustabil kugle ved navn Action 3. Denne kugle har en tendens til at rikochettere. Netop denne type kugler vil da være mere til fare for uskyldige, der uforvarende kan blive fanget i krydsild.

Balder Mørk Andersen, formand for SF’s retsudvalg siger: Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det danske politi benytter en kugle der af alle andre europæiske lande er blevet kasseret.

Politiets ret til brug af skydevåben er et nødvendigt onde i opretholdelsen af et retssamfund. Men man bør altid gøre alt hvad der er muligt, for at undgå tab af menneskeliv. Derfor er det utilfredsstillende, hvis andre hensyn tillægges større vægt, siger formand for SF’s retsudvalg, Balder Mørk Andersen.

I programmet gav en unavngiven politikilde udtryk for, at økonomiske hensyn kan have betydning for at man i Rigspolitiet ikke ønsker at udskifte den farlige Action 3-kugle med en mere stabil kugle. Nu har man nemlig så mange på lager. Men som det senere blev bemærket, vil disse forhåbentlig snart kasserede kugler, kunne bruges op ved skydetræning, hvorfor man ikke vil lide økonomisk tab ved at skifte ammunition.

Jeg forventer helt sikkert, at Justitsministeren meget hurtigt får talt sagen igennem med politiets top, så vi alle kan få klarhed over, hvorfor politiet endnu ikke har skiftet ammunition i takt med udviklingen, siger formanden for SF’s retsudvalg.

Link til SF