Et væsentligt forslag til de næste overenskomstforhandlinger?

Glæd dig til en sexfridag
Hvis der er nogen der tror at politikere kun læser vigtige samfundsrelevante nyheder, kan de godt tro om igen. Følger man generelt med falder man naturligvis også over en hel del mærkværdig information, også den der kræver, at man aktivt klikker sig videre på et link der fører til decideret underlødig korttids-underholdning.

I dag trak jeg selv på smilebåndet da jeg læste nyheden om, at man i onsdags, i den russiske region Ulyanovsk gav borgerne fri, for at de kunne blive hjemme under dynerne for at lave flere børn (Læs her). Det har man gjort siden 2005, og det har rent faktisk været succesfuldt. Tag dén Carina Christensen!

Hvorvidt, og i givet fald hvordan det gælder ansatte i private virksomheder, melder historien intet om.

Men ideen er givet videre – og vil muligvis få topprioritet ved de kommende overenskomstforhandlinger i Danmark. Bare vigtigt ikke at skrive forkert, så man i stedet forhandler sig frem til en sexfri dag (-;

Medfølende gabere

Har du selv overvejet, hvad det er der foregår når man bliver smittet af gaben? Jeg har selv, især fordi jeg ofte gaber efter andre (NB: ikke til SF-møder). Forskning har nu vist at det er et spørgsmål om empati. I et rum med 40 psykologistuderende og 40 ingeniørstuderende havde man placeret en person der gabte 10 gange. Psykologfolket gabte i snit 5,5 gange, mens stud.ingeniørerne kun gjorde det 1,5 gange! Opfølgende tests viste så at medgaberne var mere empatiske. Hvorvidt det bare blot fortæller noget om hvem der havde sovet godt, eller ikke festet/læst den halve nat skal jeg ikke kunne sige (Læs mere). Den undersøgelse bør blive lavet i Folketinget. Hvem gaber mest, og hvem gaber mest med andre, og under hvilke talere og politiske partiers indlæg?