Endnu en modbydelig voldtægt – bør man være flov som mand ?

Hos Ekstra Bladet læser jeg her til morgen om en, ifølge politiets oplysninger, fuldbyrdet voldtægt på Nørrebro i aftes, ovenikøbet kombineret med bortførelse. Man harmes, og måske som et redskab der skal gøre en i stand til at ‘føle hændelsen på sig selv’, tænker man: ‘Hvad hvis det var min datter, min søster eller min kæreste?’ – og denne tanke gør ondt – pinefuldt ondt.

Jeg forstår ikke mændene, og har ingen forståelse for dem. Egoistiske voldsmænd er hvad de er. Her kunne man så blive flov på mandekønnets vegne. Men nej pokker – om jeg vil. Brådne kar skal ikke stigmatisere et helt køn. Deres gerning har intet med ‘mandlig seksualitet’ at gøre – deres gerning er afstumpet seksuel vold. Selv bliver jeg harm som ‘menneske’ og ikke som ‘mand’. Omend jeg samtidig dog som ‘mand’ bliver trist over, at mænds voldtægt, ligegyldigt hvor meget jeg selv forsværger det, alligevel medvirker til at stemple mænd som køn.

Mine tanker går til pigen, og andre der er i færd med at bearbejde efterveerne af en grum voldtægt. Samt til de gode mennesker i vores samfund som træder til i sådanne situationer.

(PS. Problematikken om falske voldtægtsanmeldelser ligger naturligvis til grund for de forbehold der altid bør tages i en sag som denne, uden sikre beviser. Men dette aspekt skubber jeg altså til side for denne gang, men jeg vil muligvis vende det på et senere tidspunkt. Voldtægter er nu engang en virkelighed, som vi ikke kan leve med.)

0 tanker om “Endnu en modbydelig voldtægt – bør man være flov som mand ?”

 1. Man burde som SF’er måske blive flov over at man har lukket disse modbydelige mennesker ind i landet. Men det er måske at have for meget tiltro til din selvkritiske sans…

  Men min kusine er 15 år og bor i området, hun er før blevet slået halvt ihjel af 15 indvandre, der gejlede hinanden op til at sparke hende i ansigtet imens hun lå ned, og tvinge hende til at gøre umygende ting.

  Det overrasker mig næsten ikke hvis vi snart får et opkald der fortæller at det var hende der blev voldtaget…

  Velkommen til det multikulturelle paradis!

 2. Du skriver:
  “Her kunne man så blive flov på mandekønnets vegne”

  I artiklen står der:
  “Pigen blev angiveligt tvunget ind i den røde personbil af fire mænd af udenlandsk oprindelse.”

  Måske skulle du være flov over at du og andre bløde mænd har hjulpet kvinderne med at lukke kulturberigerne ind i landet? Måske burde venstrefløjen tage et selvopgør med sin uansvarlige indstilling til fremmede kulturer og masseindvandringen?

 3. Skulle sådanne noget nogensinde overgå min egen datter vil jeg håbe at jeg, uden tøven, ville kunne sætte en kugle for panden på hver eneste person der har været ansvarlig samt deres familier. Kan jeg ikke det vil jeg håbe at jeg har åndsnærværelse nok til at hyre en anden til jobbet.

  Om det så er en indvandre eller en dansker der begår forbrydelsen syntes jeg er underordnet.

  Om det har noget at gøre med indvandrepolitikken tvivler jeg dog på. Den er rimelig hård nok som den er. Efter min mening bliver voldtægtmænd bare ikke straffet hårdt nok. En voldtægt burde som det absolutte minimum give 10 år. Hvis den er fuldbyrdet eller der har været flere om det bør den være minimum 15 år.. Uden mulighed for så meget som et håb om prøveløsladelse.

  Jeg er så tæt på at syntes en genindførelse af dødsstraffen er den eneste mulighed frem. Men dødsstraf er noget der hører uoplyste og middelalderlige samfund til.

  Tænker man så en lille smule over hvor meget det koster det danske samfund at indespærre en person i 10-15 år, syntes jeg også at det er et problem. For det er jo ikke helt billigt.

  At gengælde straffen med “øje for øje” metoder syntes jeg bare heller ikke vidner om et moderne oplyst samfund. I mine øjne bør deres/hans straf udmåles til den dobbelte smerte af den han/de har påført et offer.

  Selvfølgelig bliver det lidt af et problem med folk der slår hinanden ihjel. Det er sgu svært at fordoble den smerte/forbrydelse.

 4. Gruppevoldtægter bliver mere og mere almindelige – og det er især muslimske mænd der står bag disse ugerninger.

  SF har sammen med resten af venstrefløjen totalt svigtet at tage et opgør med det fornedrene kvindesyn disse ugerninger er udtryk for.

  Derfor Balder – du skal ikke være flov over at være en almindelig dansk mand med sunde normer, men du skal som politikker forholde dig til den forråelse og mishandling kvinder oftere og oftere bliver udsat for af især muslimske mænd!!!

 5. Hej Kimpo og Kramperen
  I bevæger jer begge indenfor det samme menneskesyn, så jeg svarer jer sammen.

  I må godt kritisere venstrefløjen for en kulturrelativisme der tidligere er gået for langt, men en decideret hadsk stemning mod tilflyttere til dette land fører intet positivt med sig. Omvendt mener jeg at et mangfoldigt humanistisk syn på andre mennesker, kan føre mere godt med sig end det som I præsterer.

  Mit indlæg handlede bl.a. om ikke at stigmatisere et helt køn pga. nogle mænds voldtægt – det er I tilsyneladende ikke uenige i. Men derpå vælger I så selv at stigmatisere en hel befolkningsgruppe.
  I kører vel ikke med dobbelte standarder?

  Kunne egentlig godt tænke mig at vide om I ville udtrykke jer på den samme facon, hvis I ikke optrådte under anonymitet?

  Til jer begge og samtidig også Frigg: Jeg forholder mig som formand for SF’s ligestillingsudvalg til alle kønsproblematikker, inklusiv dem hos ikke-etniske danskere.
  Jeg håber blot at se jer alle på barrikaden mod voldtægt, når en kvinde næste gang er blevet voldtaget af en etnisk dansker – for tro mig det sker også.
  Vh. Balder

 6. Nu ville jeg egentlig kommentere, at man som mand naturligvis ikke skal føle sig flov på sit køns vegne, fordi det ikke siger noget om en selv, hvad andre gør.

  Og så får jeg alligevel lyst til at sige fra på mit eget køns vegne. En sært nedværdigende retorik over for kvinder, når mænd diskuterer med mænd, hvad de bedst kan gøre for at beskytte kvinder.

  Det er godt gået drenge. Pas endelig godt på os. 😉

  Aj – jeg er enig, Balder – brådne kar skal ikke stigmatisere et helt køn. Ligesom brådne kar heller ikke skal stigmatisere nogen anden gruppe. Spørgsmålet er, om det gavner nogen (og især den voldtagne kvinde), at vi alle sætter os med tudefjæset og medynk over den forfærdelige, forfærdelige situation, hun er havnet i.

  Voldtægter er en del af virkeligheden. De er svære at leve med, og de skal naturligvis være strafbare. Men med til historien hører også, at det er muligt at rejse sig efter en voldtægt, og at kvinder generelt er stærke væsener, der er i stand til at rejse sig og leve videre.

  Jeg ved, at voldtægt er fornedrende – men jeg undrer mig gang på gang over retorikken, når en kvinde er blevet voldtaget… hvor tæt på et eller andet beskytter-halløjsa hos mænd, det har en tendens til at gå. Hvor det lader til, at man som regel tager det langt mere roligt, hvis en eller anden mand er blevet smadret til ukendelighed. Det sidste er selvfølgelig også bare vold. Eller hvad?

 7. Zenia, du er en engel. Du sagde hvad mænd dårligt kan tillade sig at sige, at voldtægt ikke er meget værre end vold (samme grovhed forstås).

  Balder Mørk, din snak om menneskesyn forstår jeg ikke. Hvad mener du at vide om det? Hvad skal du bruge den nedladnede tone til? Du sætter folk i bås, hva?

  Du finder ærligt talt ikke belæg for at jeg skulle stigmatisere en helt befolkningsgruppe. Jeg taler statistik og politisk uansvarlighed, jeg dømmer ikke samtlige mennesker af en eller anden kategori, modsat dig forøvrigt, lige her, hvor Kramperen og mig helt konkret stigmatiseres.

 8. Ja, dette kan vi alle lære noget af. Foruden at Ekstra Bladet og efterforskningsleder ved Københavns Politi, Laug Thygesen også har lært noget.

  Istedet må dette give anledning til, at få skrevet det indlæg om falske voldtægtsanmeldelser, som jeg altså på trods af mit forbehold skubbede til side i mit oprindelige indlæg.

  Når dette så er sagt, skal vi samtidig glæde os over, at det i denne ombæring ikke var sandt (ingen traumatiseret ung kvinde), samt over at den generelle debat måske bliver lidt mere klartskuende for fremtiden.

  For fordomsfulde holdninger mod indvandrere kan dette måske tillige have en gavnlig effekt – for det er altså ikke bare her på bloggen at vi er gået galt i byen.

 9. En enkelt episode ændrer ikke ved tendensen i voldtægtsstatistikker og øvrig muslimsk/arabisk kulturberigelse. Det er tilsyneladende en helt integreret del af berigelsen, at vold og andre udgifter følger med.

  At kvinder ofte er fulde af løgn, ved vi kønsdebattører, også Zenia som jeg vist har debatteret med før (er du stadig til venstre for DKP, smukke? :)) , uanset hvor anonym Balder foregiver jeg er..

  Gonat, og sov godt!

 10. Det er sandt, at et enkelttilfælde ikke ændrer ved generelle tendenser. Derimod kan selv enkelttilfælde være med til at ændre spor gennem de tanker, vi automatisk tænker, når vi tænker (politisk) om et emne.

  Min første tanke i alt det her er (i forlængelse af min kæphest om fænomenet ‘offerliggørelse’): hvad får en pige til at holde kæft med, at hun måske har indvilget i at have sex uden det har været helt frivilligt? Og har I tænkt over, hvor stærke de røster er, der advarer mod, hvor dybt ind i sjælen man bliver ødelagt, hvis man ikke er meget ærbar og passer på kun at have sex, hvis man virkelig føler dybt og inderligt for det og er sikker på, man ikke fortryder?

  Kimpo, jeg svæver i et politisk limbo for tiden og aner ikke, hvor jeg skal sætte mit kryds – men du har helt ret i, at vi har diskuteret før. Derfor er jeg også ganske rørt og forundret over min nylige englekåring. 😉

  Om kvinder er mere løgnagtige end mænd skal jeg ikke kunne sige, men fuldtidsengle skal man nok lede længe efter, uanset hvilken lejr, man leder i.

 11. Til Kimpo
  Du vælger hele tiden at køre retorikken til grænsen af hvad jeg vil acceptere på min side, og sjovt nok blev du fornærmet da jeg påpegede det og skrev at jeg “sætter folk i bås, hva?” – hykleriet er metertykt, og du lader til at være mere ømskindet end hvad du forventer af de folk du taler om.

  Nuvel, Zenia har svaret til dit indlæg som jeg da vil lade ligge, men jeg vil fremover bede dig om ikke at overtræde reglen:

  “Du må ikke hetze mod enkeltpersoner eller mod grupper af mennesker baseret på race, religion, køn, socialstatus eller andet.”

  Nuvel – jeg vil også bede dig binde dine udsagn op på fakta. Dvs. dokumentér og henvis til de statistikker som du bygger dine udsagn på, om muslimske voldtægtsmænd. Så vil jeg med åbent sind tage debatten derfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *