Radikale Højre – eller hvad skal Khaders nye parti hedde?

Naser Khader

Hvis BT’s historie om Khader (og Samuelsens) exit fra De Radikale er sand (hvilket noget tyder på) da kan man jo allerede nu gøre sig overvejelser om, hvad det evt. nye parti skal hedde.


Det nærmest foreliggende ville være Det Radikale Højre, men det er dog samtidig meget tvivlsomt, og med den tid in mente (1½ år) som det tog Liberalisterne, at få godkendt deres navn, ville det nok også tage lidt tid med dette navn.
Forslaget om at lade et uafhængigt nævn stå for godkendelsen af nye partinavne effektueres først senere på året.

Andre forslag kunne være Demokratiske Danskere, Opportunisterne. eller Khader.dk. Men kom selv med forslag – både seriøse, kuriøse og morsomme.

Dette vender op og ned på magtforholdene i dansk politik. Den store taber vil naturligvis være Radikale Venstre, men Konservative og tildels også Venstre vil også afgive mandater.
Dansk Folkeparti vil umiddelbart ikke tabe mandater på det, men kan værre endnu (for dem), miste deres magtfulde position, hvis det, som det er mest sandsynligt viser sig, at VK og Khader ikke har flertal, da vil Khaders mandater evt. gå til en centrumvenstre-regering, hvis han skal have sin ministerbil.

Læs tidligere indlæg om Khader her: Naser Khader stryges med journalistisk fløjshandske og Hvad kan Naser Khader egentlig?

Update: Når først historien er be- eller afkræftet vil der tydeligvis være grobund for forskellige fremtidstolkninger. Læs fx Peter Mogensens her: Politiken blog

Update 2: Historien bekræftet på Khader.dk. Navnet bliver nok Moderaterne.

0 tanker om “Radikale Højre – eller hvad skal Khaders nye parti hedde?”

  1. Ingen tvivl om at Radikale vil være tabere, men mon ikke også Helle Thornings ministerambitioner får et skud for boven. Det giver jo ingen mening at bryde ud af RV for at pege på en SR(SF) regering. Slet ikke sekunderet af en overbevist liberalist som Samuelsen og en konservativ som Seeberg, så det nye parti bliver et old-school borgerligt parti med liberal profil, afstand til DF’s generaliseringer, afstand til islamister og støtte til en VK regering.
    Med Karen Jespersen og Khader til at fiske hver slags stemmer på indvandrerspørgsmål, AFR på velfærdsfløjen, Connie på miljøstemmer så ser blokken endda rigtigt stærk ud.
    Det vil klart gå udover R og K, som nok vil afgive fleste stemmer til det ny parti, men Thorning må også rive sig i håret over at se ministerposten fortone sig.

  2. Ikke desto-mindre begyndte selv SF at bløde vælgere til de radikale efter formandsskiftet fra Jelved til Vestager.

    Du glemmer iøvrigt at skrive at vi i Paritet Liberalisterne Frihed og Velstand også stod bag den grundlovssikrede ret til valg af foreningsmedlemsskab blev overholdt, trods SF åbenlyse mangel på respekt for grundloven ikke selv fremlagde et forslag om at regeringen skulle gå ind og sikre foreningsfriheden for borgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *