Tag Horesta på ordet – indfør totalt rygeforbud

Der er virkelig god grund til at lytte til Horesta-direktørens spidse udmelding om at droppe mellemløsningen, og rykke direkte til et totalt rygeforbud på barer, cafeer og restauranter. Som hun siger:

Rygeloven kommer til at koste branchen 177,663 millioner. Her er de 96 millioner kroner til indendørs rygefaciliteter, som kan smides ud efter tre år, hvis loven bliver ændret til et totalt forbud. Vi vil hellere have det totale forbud, for så er konkurrencen lige for alle. Men politikerne tør ikke tage det endelige opgør og har i stedet taget branchen som gidsel, siger direktør i HORESTA Lone Njor Hulth.

Se presseklip – uanset indgangsvinkel er det i sidste ende den bedste løsning for sundheden i vores samfund. Så Lars Løkke – det er bare med at klemme på.

0 tanker om “Tag Horesta på ordet – indfør totalt rygeforbud”

 1. Det er til at brække sig over disse dobbeltmoralske og tankepolitiske helsefanatikere, meningstyranner og sundhedsapostle, der tror de skal beslutte på folkets vegne hvad der er sundt og hvad ikke. Jeg græmmes – hvad ligner det at sidde og blande sig i noget som ikke rager staten? Hvis disse besserwissere mente det alvorligt ville de arbejde for et totalt forbud imod tobak – og nu vi er i gang: Hvert 20. dødsfald i Danmark er alkoholrelateret, så hvad med at få det forbudt også??? Luk alle værtshusene – der graves for mange alkoholikergrave sloge steder! Og luk bryggerierne.
  Hey – lad os samtidig forbyde junk food og slik – for ikke at snakke om sodavand. Gør motion lovpligtigt. Lad stemmeretten afhænge af om man opfylder de lovvedtagne sund- og renhedskrav! Forbyd alt der lugter og larmer!

  Undskyld, men der er visse ting politkerne bør blande sig helt uden om. Denne bedrevidende kontrolfanatisme overfor andres “upassende” adfærd er til at få knopper af. Undskyld mig, men nu går jeg på værtshus for at ryge, mens det endnu er lovligt.

  Hvad bliver det næste? At skaldede mænd får en bøde, hvis de ikke går med hat som beskyttelse imod hudkræft???

 2. .sfw – Problemet i denne sammenhæng er ikke så meget at folk selv ryger, men at det slår andre ihjel.
  Alkoholisme er et stort problem, men det smitter i det mindste ikke.

 3. Balder:
  Hvad med forældre der ryger? Børn er modsat ansatte i bar og cafe branchen ikke i stand til at vælge et andet sted at gå hen? Skal vi så ikke også gøre det ulovligt for forældre at ryge? Eller hvad med når forældre servere usund mad for deres afkom, og derefter sige til dem at de skal spise op?

  Hvor meget af det personlige ansvar til en almen SF’er tage fra folk?

 4. Hah! Du véd da ikke meget om alkoholisme og overforbrug, kan jeg se! Hvilke konsekvenser tror du det har for børn at se deres forældre plørefulde og totalt uberegnelige?? Hvor mange slagsmål og mord tror du skyldes alkohol??? Du ved såvel som jeg at alkohol er et gigantisk samfundsproblem – tag bare spirituskørsel! Folk dør fandme af den salgs. Ved du hvor mange skæbner der gemmer sig bag øletiketterne?? Du taler som om du tror du ved noget om emnet – så svar mig! Alkohol er en langt større ulykkebringer end tobak. Vil du bestride det?

  Og jo – alkohol smitter. Læs lærebøgerne om sociale mekanismer og almindeligt socialt pres. Du kan denondelortelynemig tro det smitter. Gå ind for alkoholens afskaffelse, så vil jeg tage dit tobakskorstog alvorligt, og ikke ét sekund før.

  Desuden rører du ikke ved min principielle indvending: At det fandeme ikke rager staten om folk ryger, isærdeleshed ikke hvis det ikke rager den at folk drikker. Som sagt: Hvert 20. dødfald i Danmark skyldes alkohol. Hvis din forlorne almen-sunhed-i-samfundet skal tages alvorligt bør du arbejde for at alkohol forbydes og udskænkningsstederne og bryggerierne lukkes. Ellers kan jeg virkelig ikke tage dit tobakshysteri alvorligt.

 5. Hans – jeg syntes at dine indvendinger er mere afsporende end debatterende – men jeg er villig til at tage over for det personlige ansvar i det offentlige rum, sålænge intet tyder på at problemet vil løse sig selv.

  Betyder din indvending at du fandt det forkert at afskaffe revselsesretten fordi børn fik smæk i privatsfæren?

  .sfw – du valgte at tage min passus om ‘ikke smitter’ og lettere ufint vende det på hovedet, og tale om social og ikke fysisk ‘smitte’. Du ved jo tilsyneladende godt, at jeg tager alkoholisme meget alvorligt.

  Det rager staten særdeles meget, hvad mennesker udsætter hinanden for. Derfor også mere end alkohol, som ikke udsender dampe der giver kræft.

  Jeg vil aldrig kunne følge dit såkaldte argument med: Hvis ikke du gør hele verden bedre, skal du ikke røre ved et mindre aspekt. Det er en form for fatalisme (hvor man fx ikke vil forbyde noget som aldrig helt vil forsvinde).

 6. “hvor man fx ikke vil forbyde noget som aldrig helt vil forsvinde.”

  Ja, der er jo så utroligt mange ting vi kan forbyde… jeg er sikker på at SF kan bygge lovstabler herfra og til månen et helt ufatteligt antal gange.

  I jeres uendelige visdom vil I såmænd en dag aldeles have forbudt mennesket det skidt. Når vi har konstrueret den perfekte robot, der ikke gør noget forkert, vil I så ikke nok i skam over jeres egen ufuldkommenhed og (tabu) dødelighed være så venlige at begå rituelt selvmord? 🙂

  Neurotikeren kendetegnes ved pludselige og irrationelle vredesudbrud og en sygelig trang til kontrol af alt i omgivelserne. Adfærden er manipulerende og angsten dæmpes, hvis man kan skaffe sig den mindste illusion om kontrol.

  Dine fødevarer er fuldt af skidt, der med næsten statsgaranti vil give dig og dine børn allergi og nedsat livskvalitet. Biler forøger dødeligheden på et utal af måder. Dit drikkevand indeholder gift, og det gør grøntsager iøvrigt også: både fordi de sprøjtes, og fordi de gennem evolution har udviklet gifte. Udviklingen går kun i en retning: skidt og lort fra den kemiske industri vil angribe din organisme på måder du end ikke kan forestille dig.

  Man kunne blive ved i det uendelige, men grib du blot din sutteklud, og sæt dig over i hjørnet med et fornærmet tudefjæs indtil du får din vilje, som min datter på 1½ år ville gøre.

  Diktatorer bliver ikke værdsat, de bliver udholdt! Og mens vi andre så venter på bedre vejr, kan vi stå ude i kulden og ryge – håber du nyder hvert sekund.

  Per

 7. Jeg fastholder at alkohol er et langt større samfundsproblem end rygning, og det er det rene hykleri at ville forbyde tobak, men ikke alkohol – rent bortset fra, at det stadig er noget politikerne i deres bedrevidende kontrolsyge skal blande sig helt uden om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *