Aviskrigen får de værste abonnements-trick frem

I vores husstan174064 originald oplevede vi for et par dage siden på egen krop, hvordan i dette tilfælde Jyllands-Posten går lige til grænsen af det moralsk tilladelige, i forsøget på at fastholde abonnenter. Vi havde i 4 uger sagt ja til et torsdag-søndag prøveabonnement. Hvad vi så ikke var klar over var, at man da samtidig havde sagt ja til at abonnementet var fortløbende og derfor ville fortsætte til normal betaling ud over fire-ugers perioden.

Nu mener jeg ikke, at voksne mennesker efterfølgende skal holdes i hånden når de selv aktivt siger ja til at købe noget, og JP har ikke forbrudt sig mod noget. Men det brev vi modtog fra Jyllands-Posten havde en sådan udformning at man uvægerligt kunne blive forledt til at tro, at man regningsmæssigt kunne komme i problemer hvis man ikke betalte. Rykkere ville ihvertfald dukke op.

Naturligvis kunne det klares med en opringning, og en annulering af abonnementet, men alt andet lige er det for mig et symptom på en aviskrig hvor de mulige midler tages i brug, og hvor man ikke kærer sig meget om, hvorvidt folk grundet forvirring fastholdes i abonnement. Så herfra blot en opfordring til folk om at holde øjnene åbne.