Tamme radikale ungløver

Hvis jeg var en modig løve med klart overblik over savannen, ville jeg mildest talt føle mit slægtsnavn sværtet til, af den gruppe radikale der titulerer sig selv ”De unge løver”. På denne weekends landsmøde ønsker de, at få vedtaget en resolution om kriminalisering af køb af sex hos prostituerede, der enten er ofre for trafficking eller rufferi. Den efterfølgende kampagne kunne da passende få titlen: ’Køb sex hos de frie danske prostituerede’.

Forslaget vidner om en manglende grundlæggende forståelse, for den generelle udnyttelse der ligger i al prostitution. Med sådanne forslag går man i en nydelig bue uden om det centrale spørgsmål: Kan et ordentligt rets- og velfærdssamfund tillade, at lade sexkøbere nedbryde andre mennesker?

Resolutionsudvalget på det radikale landsmøde, formår desværre heller ikke at løfte den radikale debat ud af dødvandet, når de udelukkende vil fokusere på ofre for trafficking. Alt tegner til, at SF efter denne weekend fortsat vil være det eneste parti i Danmark med en klar politik på prostitutionsområdet, mens tamkatte fortsat vil hygge-nygge hos de radikale.