Kløverkarréen – Se hér det reviderede projekt for boligbyggeri på Kløvermarken

Så foreligger det reviderede forslag til boligerne rundt om Kløvermarken. Kløverkarréen – revideret projekt
2000 boliger i et næsten 3 km langt og 27 m bredt bælte hele vejen rundt.

I forslaget ønsker man at give både og – ikke enten eller (se s.9). Kan dette i realiteten lade sig gøre? hvad mener du?

SF Københavns bestyrelse som jeg i et stykke tid sad i, skal i morgen beslutte et ja eller nej til projektet. Det er SF det står og falder med, så usandsynligt vigtigt, at det bliver gjort på klartbelyst baggrund.

Man kan betragte det på to niveauer: a) Det er grundlæggende en falliterklæring, at vi i Kbh. grundet urettidig omhu er endt der, hvor vi skal bygge på vigtige grønne områder.

b) Når det er sagt, kan brok over fortidens synder og politiske smøl ikke skaffe nye boliger, og de mangler altså pt i Kbh.

Tegnestuen har tilsyneladende arbejdet klogt på at imødekomme kritikken, og det ser naturligvis meget professionelt ud fra PLOT. Arkitektmæssigt er jeg umådelig begejstret. Dette er fremsynet, og jeg spår at projektet vil kunne vinde internationale priser. Inden revisionen havde jeg dog hældt til et nej, men nu hælder jeg til et ja. Her skal det dog siges, at jeg ikke ville ligge mig fast på en beslutning, før jeg havde hørt en stadsarkitekt eller anden fagperson udtale sig om evt. problemer ved det nye oplæg.

Den eneste kritik jeg efter gennemsyn selv kan fremkomme med er, at forslagene til banerykninger (for at modhjælpe slid på de samme steder) desværre ser lidt svage ud (se s. 30-31). Men jeg vil ikke rangere dette argument som altafgørende.

At boligerne kan komme til at koste 5000 kr. som Ritt Bjerregaard gik til valg på, er komplet umuligt, men det er ikke afgørende for beslutningen om at bygge eller ej. Hvis de kommende indflyttere ikke kan lide fodbold, skal de nok komme til det. Ja, kombinationen mellem idræt og bolig tror jeg faktisk kan fungere på en spændende måde.