Tænd et lys for demokraterne i Hviderusland

Jeg er stum af respekt for oppositionspolitikerne og demonstranterne i Hviderusland Tænd et lys for demokraterne i Hvideruslandsom trodser tyrannen Lukasjenko, og hans KGB-politi. Alt hvad vi herhjemme kæmper for, blegner totalt når almindelige mennesker med hjertet oppe i halsen trodser et demonstrationsforbud, og ikke bare for en nat, men også i morgen og overmorgen går på gaden. Får vi en Orange-revolution nu? Nej, desværre nok ikke denne gang, men udviklingen peger derhen. Vær forvisset om at CIA bruger alle de subtile muligheder de har for at understøtte oppositionen – og hellere det end at forsøge at indføre demokrati med krudt og kugler (selvfølgelig utopisk pga. Rusland, EU og NATO, og USA har jo ikke travlt med et land der har flere får end oliekilder). Jeg vover det øje og spår, at Hviderusland har fået et regimeskifte før Irak kan siges at være et sikkert demokrati! 

Jeg tænder et lys i mit vindue i aften, som en stille sympatierklæring med mennesker der vitterlig viser, hvad styrke og mod er for størrelser.

Update tirsdag d. 21: Ikke uventet læser man nu at de første arrestationer er begyndt i Minsk. Det bliver desværre med sikkerhed ikke de sidste. Man burde ikke være rystet over at Lukasjenko, men også Putin lever op til ens værste anelser.