Godt taget Jørgen Leth

Jokeren priser i sin nye musikvideo folk der har gjort en forskel. Jørgen Leth er ubetinget en markant dansk kulturpersonlighed, og som sådan er hans medvirken i videoen fortjent, hvad enten man synes om ham eller ej.

Ihukommer man hans selvbiografiske koloniherre-fantasier om kokkens datter – “Jeg tager kokkens datter, når jeg vil. Det er min ret. Jeg kan have hende, som jeg vil. Hun klæder sig af her i “the master bedroom”, mens hendes mor er ved at gøre klar til aftensmad.” – da falder det mig ind, at spørge Jokeren om titlen ”Godt taget”, også skal tages bogstaveligt? Med tekstlinjer som: ”Tag hende helt hjem i mål, homie, godt gået” og ”Pludselig er du gammel og kan ikke få den op at stå” ligger spørgsmålet vist lige for.

Er svaret ja, må man med et skævt smil konstatere, at det da er lidt af et scoop at få Hanne-Vibeke Holst til at medvirke i videoen. Og det er i øvrigt ’godt taget’ af både hende og Jokeren.
(Bragt i Politiken 16. marts)