En særlig Frederiksberg-kanon – om Grevil-møde på Frb.

Min kommune er i særdeleshed spændende. Vores borgmester Mads Lebech (K) vil ikke virke mindre betydningsfuld end partifællen kulturminister Brian Mikkelsen.

Så efter den borgerlige utilfredshed med, at Frank Grevil kunne medvirke i et møde på Frederiksberg Hovedbibliotek, vil Lebech nu skabe en kanon over personer, der ikke må medvirke i kommunalt støttede kulturarrangementer.

Vi er vidner til skabelsen af en gennemført antidemokratisk politisk censureringskanon.

Præmissen for at blive tilføjet kanonen er, at man er dømt eller har en verserende retssag. Denne liste kommer til at indeholde en perlerække af spændende personligheder, som Frederiksberg altså ved lejlighed kommer til at takke nej til. I flæng og i uprioriteret rækkefølge kan der nævnes: Berlusconi – dømt i tre retssager, og en hel række tidligere politiske fanger som Nelson Mandela, Lech Walesa, Aung San Suu Kyi og Solsjenitsyn.

Om spritkørselsforseelser giver kanon-godkendelse vides ikke, men i givet fald får borgerne ikke lejlighed til at møde Per Stig Møller, George Bush – dømt for spritkørsel, og ikke mindst Lebechs tidligere partifælle Hans Engell. I særlig grad havde jeg set frem til, at Peter Brixtofte skulle komme forbi med sit vinsmagningskursus “God vin er sundt for kroppen”. Men ak og ve, det nu ej vil ske.

Kom til Frederiksberg! Vi har snart vores egen kanon, og vi får senere en biograf, som glædeligvis er privat og derfor på trods af sin Frederiksberg-profil kommer til at spille andet end politisk godkendte film.

(Jyllands Posten-København 15. oktober 2005)