Fodboldpiger i KB?

I SF glæder vi os over at KB har fået økonomisk bistand til at etablere en multibane på anlægget ved Pile Allé. I Kommunalbestyrelsen har vi da naturligvis også været med til at bakke op om dette projekt. Som omtalt i Lokalavisen den 31. marts har DBU bl.a. givet tilskud via sin multibanepulje. I SF mener vi at det er noget der forpligter KB til også at se indad.

Multibanerne skal bruges til tennis – for begge køn, og til fodbold – men kun for drenge. Piger har endnu ikke adgang til at spille fodbold i KB. Det kontinentale Europas ældste fodboldklub fra 1879 er på dette punkt ikke fulgt med udviklingen. I KB er børnefodbold fortsat lig med drengefodbold. Paradokset står tydeligt frem når KB’s formand Niels-Christian Holmstrøm retorisk må kringle situationen ved at bemærke at anlægget vil give flere drenge og piger glæde af at dyrke ’boldspil’, nu hvor det ikke er muligt at glæde sig over at flere af begge køn vil kunne spille fodbold.

I DBU kunne man reelt vælge at følge sin støtte helt til dørs. For som Christian Bordinggard fra DBU udtaler: ”Banerne henvender sig ikke kun til eksisterende fodboldspillere, men til alle, som har lyst til at dyrke motion i fællesskab med andre.” Her må ’alle’ nødvendigvis involvere begge køn inden for alle sportsgrene som banerne kan bruges til.

Det er på tide at KB’s formand og bestyrelse melder klart og tydeligt ud: Hvornår vil også piger og kvinder kunne spille fodbold i KB? 

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 9. april 2015)

8 tanker om “Fodboldpiger i KB?”

 1. Er der noget nyt på denne front?
  Jeg har hørt rygter om at KB endelig vil følge udviklingen og starte en pigelinje.

   1. Hej Balder, min datter som spiller fodbold siger hun har hørt det i radion i dag. Jeg undersøger sagen yderligere. Mvh, Mads

     1. Hej Balder,

      Desværre har jeg ikke hørt yderligere.
      Det er simpelthen for dårligt at en af de ældste klubber ikke kan koncentrere sig om dame/pige fodbold når der er så meget fremgang på dette internationalt. Det lige før at det er diskrimination…
      Mvh, Mads

 2. Enig, og har da også spurgt forvaltningen om det aspekt. Det er begge køns baner, men benyttes kun til drenge i KB.

Der er lukket for kommentarer.