Frederiksberg skal holde på ZOO-turister

Zoologisk Have på Frederiksberg er med sine godt 1,2 millioner besøgende om året, ubestridt den største turistattraktion i kommunen. Det er en turistmagnet som burde medføre flere afledte gevinster. Desværre må man sande, at vi på Frederiksberg slet ikke i tilstrækkelig grad er i stand til lukrere på dette ved at fastholde de besøgende i byen når de har fået set nok eksotiske dyr. Meget tyder på, at langt de fleste besøgende som oftest afslutter deres besøg ved at køre hjem, og at især turisterne bare drager tilbage til København. Det er trist – for Frederiksberg har så meget andet at byde på, og restaurationer, specialbutikker, detailhandel og naturligvis Frederiksberg Centret ville have stor glæde af at ZOO-turisterne efter endt besøg fastholdes i byen ved at vække deres interesse for en evt. uplanlagt shoppetur og et restaurant- eller cafébesøg, samt ved at tilbyde dem en hurtig gratis transport ned til Frederiksbergs bymidte og evt. andre destinationer der vurderes relevante.

Derfor foreslog SF i juni i år, at der skulle indføres en shuttlebusordning i højsæsonen, beregnet på turister i ZOO. I SF ser vi meget gerne at finansieringen af ordningen sker via fondsstøtte og reklamer på bussen eller anden alternativ finansieringsmodel, således at det ikke er kommunekassen der skal punge ud. Som udgangspunkt forestiller vi os en forsøgsordning i sommeren 2015 og 2016, som derpå evalueres.

At der indtil videre ikke har været udvist den store forståelse for forslaget fra de øvrige partier på rådhuset, øger såmænd bare vores lyst til at kæmpe videre for dets gennemførsel. For i SF’s øjne er det helt centralt at Frederiksberg generelt bliver bedre til at tiltrække og fastholde turister der ellers har København som deres hoveddestination. Derfor bør busprojektet også følges af en revitaliseret kommunikation i både tryk og på digitale platforme til turister. I den sidste ende gavner det os alle.

(Af: Balder Mørk Andersen, rådmand og Pernille Frahm, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget. Bragt i Frederiksberg Bladet den 11. november 2014)